Møt vår nyansatte Chief Arts Officer og Talent Sourcer, Ole Foss

Olelotte

Planen var at Ole skulle begynne i august, men så fikk han plutselig lyst å begynne før ferien og da sa vi “ja takk”.  Det har vært utrolig gøy å få Ole med på laget og det gjør at vi har enda en skikkelig teknologientusiast i staben. Så nå er det ikke bare Lotte som skal rekruttere de beste utviklerne. Nå kaster Ole seg også på utvikler-bølgen.

Etterspørselen etter utviklere er høyere enn noen gang her til lands og det har vi virkelig merket med tanke på selskap som ønsker å bruke våre tjenester. Da var det naturlig og på tide at vi ansette en dyktig person til å jobbe i sammen med Lotte innenfor dette feltet. Da ble det, så klart, Ole Foss.

Så hva er det som gjør at Ole syntes teknologi ser så spennende? I ett ord, utvikling! Jeg fikk min første iPod når jeg var 11 år, og etter det så bare balla det seg på. Jeg fikk en fascinasjon for alt teknologisk og da spesielt forbrukerteknologi – altså duppedingser. Jeg er vel det man gjerne kaller en «innovatør» i diffusjonsprosessen; jeg er alltid ute etter å bruke det nyeste. Det å kunne følge med på utviklingen teknologi har hatt gjennom de siste 20 årene har vært en helt utrolig reise. For min del startet det nok på mange måter med hardware som fascinasjon, men har beveget seg over til software ved senere alder i tillegg. Hvordan teknologi kan brukes i andre applikasjon enn forbrukerteknologi som for eksempel i mer industrielle settinger har jeg også åpnet øynene mer opp for.

En annen ting som fascinerer meg er at det strengt tatt er umulig å komme utenom tech, hvor vi i det senere årene har sett utrolig mye oppblomstring av ulike FinTechs, MarTechs, PropTechs, osv. I det hele tatt hva teknologi kan muliggjøre og forbedre er vanvittig spennende!

Det beste av alt? Det kommer jo bare til å fortsette, og jeg gleder meg veldig til å se hvor vi er om 20 år igjen.

Hva med utfordringen rundt mangel på utvikler kompetanse? Det er ikke noe tvil om at vi kommer til å trenge flere og flere utviklere over de neste årene.  Om de så trenger en utdannelse innen det kan imidlertid diskuteres, men en utfordring er det likevel. Det sagt, som med mye annet, er det viktig hvordan man velger å se på det. Vi kan velge å se på dette som en, ja som du kaller det, en utfordring. Men vi kan også velge å se på det som en mulighet. En mulighet for å se litt annerledes på ting eller for å gjøre noe litt annerledes.

Gjennom studiene mine ble jeg ganske trent opp til å se på utfordringer ikke som nettopp det, men som muligheter for å innovere og disruptere, så det er akkurat det jeg gjør med dette og. Hvem som burde ta det ansvaret av å skape en mulighet ut av det, det vet jeg ikke helt. Men på mange måter kan du jo si at software er den nye oljen, og at det blir et klassisk tilbud/etterspørsel dilemma og at markedet vil til slutt ta hånd om det. Det handler derimot også om å lage insentiver for det. Utover det, hva som burde gjøres, eller hva én kan gjøre, det vet jeg ikke enda, men det vil jeg gjerne finne ut av.

Så fortell litt om dine første uker som AvantGarder? De første ukene har vært veldig spennende, lærerike og ikke minst innsiktsfulle. Det å se ting fra denne siden er litt interessant når du har mesteparten av ditt voksne liv vært på andre siden av å skulle finne seg en jobb. Å være med å intervjue gode kandidater, møte spennende tek-selskaper og å snakke med lidenskapelig mennesker om teknologi har vært fantastisk. Og jeg gleder meg til alle de kommende samtalene! Ved siden av det har det alltid vært noe å ta tak i, alltid noen fine mennesker å snakke med og alltid litt hektisk, men det er jo bare spennende.

Og hva var det som gjorde at du valgte AvantGarde Search? Det er litt artig egentlig for jeg så jo egentlig ikke for meg å starte innen rekruttering. Det var ikke på radaren min i det hele tatt faktisk, men kanskje det er en god ting? Hvem vet? Men så kom jeg jo i kontakt med Erik, og deretter Lotte. Jeg ble litt fortryllet av begge, og med det startet i grunn ferden. For sånn som de forklarte det ønsker Avantgarde jo tross alt å gjøre ting på en litt annerledes måte. Det er nok det som virkelig talte til meg, og noe jeg ønsker å bidra til, for det er nettopp det jeg er glad i å gjøre selv – og gjøre ting på en litt annerledes måte. I tillegg er det veldig inspirerende mennesker som jobber her, mennesker med mye forskjellige bakgrunner, mennesker man kan lære mye av.

Fremtiden innenfor rekruttering, hvordan ser den ut?  Det tror jeg er vanskelig å si, men jeg tror det starter med medmenneskelighet. Jeg tror virkelig det å kunne ha empati og å kunne se ting fra begge sider – kunden, men også kandidaten har utrolig mye å si. På den måten tror jeg du kan lære deg å navigere på en helt annen måte. Det er mye som skjer i arbeidsmarkedet og jeg tror det er derfor desto viktigere for oss å kunne følge med på de endringene. Ikke bare endringene i det totale markedet, men i de spesifikke industriene vi som rekruterere jobber i. Og siden vi jobber med rekruttering i en såpass hurtig industri som teknologi, er det bare enda viktigere at vi klarer å se fremover og å være nyskapende. I bunn og grunn tror jeg det å ha et øye på det som fungerer bra nå, og det andre øyet på hva andre selskaper gjør som fungerer bra fremover er viktig. Og da mener jeg ikke bare rekrutteringsselskaper, men også andre industrier. Og som med mange andre industrier, kan det kanskje også bli en økende viktighet å gi seg selv friheten til å eksperimentere litt. Vi vet ikke om noe fungerer inntil man prøver det.

ole På privaten

Jeg er vel en ganske nysgjerrig og en leken type, hvilket er kanskje hvorfor jeg har fått så mange ulike erfaringer oppigjennom livet mitt, både når det kommer til interesser, utdanning og ikke minst arbeidslivet. Jeg har jo allerede nevnt min store interesse innen teknologi, men noe annet som har stått veldig høyt på lista for meg er trening og helse; alt fra løping, styrke, parkour og dans. Pga. en ganske omfattende ryggskade har jeg dessverre måtte sette det på hylla inntil videre. Jeg ser ekstremt frem til å kunne ta et løft eller to, og jogge et par mil om forhåpentligvis ikke alt for lenge!

Ferie: Ganske enkelt, der hvor jeg ikke har vært enda! En ting jeg kan si er at jeg er en “dårlig” turist. I det så legger jeg at jeg ikke er noe glad i typiske turistattraksjoner, kan ikke fordra møte andre nordmenn (no offense, men reiser ikke for å møte nordmenn i utlandet), og foretrekker de kanskje mer obskure plassene på et sted.

Film: Enkelte vil nok si at jeg har sett alt for mye film, og det kan nok stemme. Om jeg skulle si en favoritt er det nok The Intouchables. Det er noe helt spesielt med den!

Dyr: Ser veldig frem til å få både egen katt og hund på et eller annet tidspunkt, og er veldig glad i dyr generelt sett. Har også veldig lyst på en ku og noen sauer.

Musikk: Alt og ingenting, spørs helt på humøret. Går vel ofte i rock, alternativ, jazz og klassisk. Har også lagt merke til at jeg liker en del musikk med mye vokaler, og det henger nok sammen med at jeg er glad i å synge selv.

Mat: Det jeg ikke har spist enda. Kan være litt fin på det og det skal helst være så autentisk som mulig. Er ikke uvanlig at jeg bestiller det “merkeligste” på menyen akkurat.

 

Tusen takk for praten Ole og velkommen med på laget. #vidiggerdeg

 


AvantGarde Search is a specialist recruitment company focusing on recruitment to technology companies and consultancy companies within tech or digitalization. We aim to be the driver for more modern and agile recruitment services, this in a very conservative industry. We have dedicated teams recruiting within their own key areas including management, software, sales, marketing, design and operations. Additionally, we have a team that 100% focus on recruitment to IoT companies. Since the start in 2019 we have had the opportunity to work with some of the fastest growing technology companies in Norway and Sweden.