Møt vår nyansatte Chief Quiz Officer og Talent Sourcer, Masa Mandic!

Masa formelt

Enda en ny AvantGarder med på laget og det var en stor dag å kunne ønske Masa velkommen som AvantGarder i august. Etter å ha blitt godt kjent med henne gjennom mange møter i juni, var vi ikke i tvil om at hun ville bli en stjerne innenfor rekruttering og tech. Kanskje vel så viktig; Masa har en bakgrunn som ingen andre har i selskapet og hennes akademiske erfaring vil være veldig viktig for selskapets videre vekst. Her kan du lese litt mer om Masa.

Masa skal jobbe tett i sammen med Albanit og jobbe med rekruttering av talenter innenfor analytics og Data Science. Dette er et område hvor vi opplever stor etterspørsel og vi har allerede gjort en rekke ansettelser innenfor dette feltet. Så over til Masa da 🙂

Nå som du er med på laget, kan du ikke fortelle litt om hvorfor du valgte du å komme om bord på AvantGarde Search skipet? Vel, det var litt tilfeldig. Jeg jobbet i Econa med karriereveiledning og fant ut at dette var et fagfelt jeg likte veldig godt. Jeg trives å jobbe med mennesker og å hjelpe folk. Jeg begynte å snuse på om rekruttering kunne være noe for meg og søkte på litt ulike stillinger før jeg kom over at AvantGarde i Oslo ansatte nye folk. Jeg visste allerede hvem de var, og etter første møte med Erik, var jeg overbevist om at jeg kunne passe inn her. Som person er jeg veldig sosial og trives godt i samspill med andre ekstroverte mennesker. Og akkurat det får jeg i denne jobben, i tillegg til utfordringer, spennende oppgaver og kanskje det aller viktigste- frihet til å bestemme mye selv. Men det er frihet under ansvar, noe som passer meg utmerket, ettersom jeg som nevnt er ganske greit strukturert og disiplinert. Det tror jeg de andre og har godt av å bli litt usatt for, hehe.

Du var jo tidligere karriereveileder og kjenner jo godt til arbeidsmarkedet før og under COVID. Hvordan ser du på arbeidsmarkedet nå? Akkurat nå ser vi en tydelig post-corona effekt i arbeidsmarkedet. Mange er interessert i å flytte på seg, samtidig som at bedrifter lyser ut flere stillinger og det er generelt en oppsving i markedet. I vår bransje, er det derimot slik at etterspørselen etter de stillingene vi rekrutterer til, er større enn tilbudet av kandidater, så det er ikke akkurat lett å alltid finne de beste talentene. Det er et enormt behov for god teknisk kompetanse innenfor IT. Om jeg har et tips til unge der ute, så er det å (selvfølgelig) studere noe som du tenker at du kommer til å trives med, og enda bedre om det er noe innenfor informasjonsteknologi, for da er du sikret jobb, hehe! Etterspørselen etter utviklere, ingeniører og analytikere kommer bare til å bli større og større med årene, og vi ser det allerede i deler av vår bransje, der en stor del av kompetansen som norske bedrifter trenger, må skaffes fra utlandet.

Smidig rekruttering er jo blitt AvantGarde Search forte iht. konkurrenter. Hva legger du i begrepet smidig rekruttering? For meg så er rekruttering egentlig ganske rett frem; det handler om å finne riktig kandidat til den rollen kunden ønsker å fylle. Det høres jo veldig enkelt ut, men kan være svært vanskelig. Å jobbe smidig med rekruttering betyr at man evner å tilpasse seg og ikke låser seg fast i et mønster. Dette er ganske viktig for meg. Som person liker jeg veldig godt struktur, og med smidig rekruttering så må man ha struktur- det er ikke «helt Texas» uten mål og mening, men samtidig så må man tilpasse seg til situasjonen og prosessen. Det at vi for eksempel ikke «samler inn» kandidater over en lang periode, for så å sile og sortere de, men at vi ser på alle som kommer inn underveis, bidrar til en mer dynamisk og ikke minst raskere prosess. Dette krever følgelig at man er fokusert og disiplinert når man jobber med rekrutteringen, særlig når man for eksempel gjør search, som ofte er tidkrevende og svært mye jobb. Men, det er som med alt her i livet; har man gjort et godt forarbeid, er det bare å høste resultatene som kommer. Ikke alltid selvfølgelig, men da gjør du det lettere for deg selv senere i prosessen.

På privaten

Så hvem er denne motiverte, snille og sultne Masa? Jeg liker å tro at jeg er ganske aktiv. Jeg har nå en hund, så jeg må ut uansett vær og form og om jeg har lyst eller ikke. Jeg elsker å trene, liker best løping, yoga og styrketrening, og selvfølgelig ski om vinteren. I naturen slapper jeg best av og kan virkelig få ladet batteriene. Jeg har drevet med ridning i mange år, så det å være glad i dyr er noe jeg har med meg fra jeg var liten. Ellers sier jeg ikke nei takk til en fest eller bedre middag med folk jeg er glad i og jeg har blitt såpass voksen nå at jeg kan nyte god vin og mat og fremdeles legge meg tidsnok til å bli uthvilt før treningsøkt dagen etter. Jeg er et a-menneske og liker å stå opp tidlig og få mye ut av dagen. .

 

Ferie «Vamos a la playa» pluss litt natur. Mexico og Thailand er nok de to stedene som har alt. Digger også Miami og vil dra tilbake så fort jeg kan. Der har man alt; du kan løpe, være på stranda, shoppe, godt uteliv og utrolig god mat og hyggelige mennesker.

Film En av mine favorittfilmer er «The football factory». Ellers så ser jeg dessverre ikke sånn kjempemye på filmer, har ikke tålmodighet til det.

Dyr Hund og hest, men elsker alle dyr!

Musikk Det meste som ble laget før 2005. Britney Spears, Backstreet boys, Justin Timberlake, Bon Jovi, Madonna, Def Leppard og annet 80-talls ræl. Når jeg løper blir det mye «untz untz» og turbo folk fra Balkan.

Mat Jeg elsker å spise. Jeg er veldig glad i asiatisk mat. Noe av det beste jeg har smakt var veganske bao med jackfruit på en restaurant i København.


AvantGarde Search is a specialist recruitment company focusing on recruitment to technology companies and consultancy companies within tech or digitalization. We aim to be the driver for more modern and agile recruitment services, this in a very conservative industry. We have dedicated teams recruiting within their own key areas including management, software, sales, marketing, design and operations. Additionally, we have a team that 100% focus on recruitment to IoT companies. Since the start in 2019 we have had the opportunity to work with some of the fastest growing technology companies in Norway and Sweden.