Jeg raidet nettet for en Retriever jeg kunne passe – Møt vår Ann Hege Frøseth

Vi fortsetter med presentasjonen av våre ansatte og i dag er det vår Chief Yoga Officer og Talent Sourcer,  Ann Hege Frøseth, som står for tur. Ann Hege har vært ansatt siden sent i høst og nå er det jammen på tide at folk blir enda bedre kjent med henne, både i jobbsammenheng og privat sammenheng.

Ann Hege jobber i Fathias team hvor de har ansvar for rekruttering innenfor Markedsføring, Salg og Design.  Bare siden januar så er Ann Hege allerede godt i gang med spennende oppdrag og holder nå på å løse stillinger innenfor UX, Digital Markedsføring og salg for teknologiselskap her i Oslo.

Ann Hege fant oss ved at hun falt pladask for annonsen vi skrev i høst. En annonse som handlet om å elske. Hun begynte søknaden sin som følger: «Mitt navn er Ann Hege og jeg kan skrive under på at jeg herved har lest den mest fengende stillingsannonsen noensinne. Og tro meg, jeg har lest mange» Vi liket det vi leste, likte henne når vi traff henne første gang og likte henne i grunnen hele veien til mål. Og om du lurte; vi liker henne fortsatt. Vi elsker henne!

 

Så hvem er denne kristiansunderen?

Selv sier hun at hun er nysgjerrig, positiv og hardtarbeidende, og alt dette kan vi kolleger skrive under på. Hun er også en fin person som alltid bryr seg og så blir hun lett rørt om hun får en hyggelig email. Kanskje en tåre her også Ann Hege?
Når hun beskriver seg utenfor jobb så kommer det rett ut: Ekstremt sosial, elsker å finne på ting / sprell og sporty. Akkurat slik en AvantGarder skal være.

Som mange andre AvantGardere er Ann Hege også relativt nyutdannet på Master-nivå. Det gjør at også hun har et moderne syn på arbeidslivet, næringslivet og rekruttering. Så hva er hennes beste tips til selskap som ansetter?

  1. Ta vare på kandidatene som viser interesse i selskapet og stillingen, og da mener jeg alle. Selskapets renomme står på spill i en rekrutteringsprosess og det å svare en søker er alt som skal til for at hun sitter igjen med et godt inntrykk av selskapet og prosessen.
  2. Dropp den lange smørbrødlista. Har du krav på krav på krav så vil kandidater bare falle bort. Fokuser heller på de viktigste kompetansene og de viktigste personlige ferdighetene.

AvantGarde Search er det første selskapet i bransjen som har implementert smidige verdier og prinsipper i våre rekrutteringsprosjekter.  Hva legger Ann Hege i dette med smidig rekruttering? Vel, først må jeg si at Agile har vært noe som har interessert meg siden jeg begynte på Master-studiene, og jeg er utrolig stolt av å jobbe for et selskap som er de første som implementerer smidige prinsipper og verdier innenfor rekruttering. For meg så er det først og fremst dette med å tilpasse seg. Tilpasse seg forholdene og tilpasse seg basert på hva man lærer og erfarer i en prosess. Dersom man låser seg inn i faste rutiner og prosesser vil man miste gode kandidater (kanskje de beste). Derfor overrasket det meg at rekrutteringsbransjen fortsatt har så stor fokus på prosesser og verktøy. Resultat over prosess er jo slik det burde være!

Nå som Ann Hege begynner å bli varm i trøyen på rekruttering innenfor salg, markedsføring og design, hvordan ser hun på kandidatmarkedet?
Det er veldig mye som skjer og spesielt innenfor vårt fokusområde som er teknologi. Jeg har nok en følelse av at det er noe mindre vanskelig å finne gode talenter innenfor mine områder enn for eksempel innenfor SW utvikling, men jeg ser også at veldig mange som søker på stillinger rett og slett ikke er spisset nok. Derfor går mye av arbeidet mitt ut på å drive med proaktivt søk via nettverk, LinkedIn og mer. Så er det også slik at alt innenfor Digital Markedsføring og UX er veldig «hot» og alle skal ha den samme type profil. Det gjør jo at det blir stor kamp om de beste talentene og derfor må selskap bli ekstra flinke på å selge seg selv og profilere seg selv. Prosessene må også være smidige og raske, ellers mister man gode talenter til andre selskap.

Så kan du fortelle litt mer om teamet til deg og Fathia?
Først og fremst så passer området salg, marked og design veldig bra med mine interesser og min bakgrunn. Jeg ble derfor glad at jeg fikk komme inn på dette teamet. Meg og Fathia utfyller hverandre svært godt og det har vært så utrolig inspirerende å få lære av henne. Hun gir meg alltid oppmerksomhet og når vi har samme verdier i bunn så ligger alt til rette for et superteam. Så gleder jeg meg til snøen er borte slik at jeg kan sitte på Fathia på motorsykkelen hennes. Team MC!


Så var det privaten. Hvem er denne Yoga dronningen?

Jeg er stort sett alltid glad og bor i sammen med min hunk med kallenavnet Krølltoppen. Vi elsker å reise og ingenting er bedre enn varmere strøk med masse lokal og ekte mat. (Please go away COVID). Ellers så kaller de andre meg for Vegetarianer, men jeg er egentlig ikke det. Jeg er Pesketerianer og det vil si at jeg ikke spiser kjøtt. Men fisk!! Ja det kan jo ikke en Kristiansundsjente gi ifra seg.

Ferie: Jeg er et sommerbarn tvers igjennom. 
Film: Elsker komedier og da må valget falle på Bridesmaids eller Due Date
Dyr:  Jeg elsker dyr, men hund er jo nummer en. Jeg raidet internett her i høst for å finne en eller annen Retriever som trengte noen dagers pass i uka og jeg fant jeg fant: vakre Milly (ikke avbildet, det er hennes såkalte lillesøster Leah).
Musikk: Her er det mye altså. En dag er det Indie Rock og en dag Pop. Så kan det plutselig være det glade 2000-tallet eller litt jazz. Veldidg humøravhengig. Men hva med russemusikk slik som Lotte elsker? Vel, gi meg et par shots så skal jeg nok kunne rocke til det også.

Helt til slutt; har du noen Yoga tips for nybegynnere?

  • Du må IKKE være fleksibel som en turner for å starte med yoga
  • Yoga er et helt univers med ulike filosofier og stiler
  • Yoga er for alle så lenge du trår på matten med et åpent sinn og vilje til å prøve noe nytt
  • Som nevnt er det utallige mange stiler innen yogapraksis så det kan være lurt å få en oversikt over de vanligste og hva de innebærer før man melder seg på en tilfeldig time

Jeg er halvveis i en 200-timers Yoga Teacher Training sertifisering både for å selv fordype meg i yogaen, men også for å kunne bli sertifisert yogalærer. Når jeg har kvinnet meg opp og forholdene tillater det igjen skal jeg øve meg på å holde timer for AVG gjengen

Ann Hege når du på ann.hege@avantgardesearch.no / 41 67 87 89 og skulle selskapet du jobber for ønske å bruke en energisk, dyktig og hardtarbeidende rekrutterer, ja da er Ann Hege svaret!


AvantGarde Search skal være driveren for moderne og smidige rekrutteringstjenester i det som er en svært konservativ bransje. Vi har spesialisert oss på å jobbe med små- og mellomstore teknologiselskap og har fokus på stillinger innenfor ledelse, teknisk, salg, markedsføring og design. På grunn av vår evne til å tenke nytt og jobbe smidig så har en rekke av landets mest ambisiøse tech-selskap tatt i bruk våre tjenester. Siden oppstarten i 2019 har vi gjort rekrutteringer for selskap som Airthings, VIBBIO, Attensi, Cognite, Disruptive Technologies, Allente, Novelda, Forkbeard Technologies, Gnist, Kolent, Xait, TheFactory, Goodify og mange flere.


AvantGarde Search is a specialist recruitment company focusing on recruitment to technology companies and consultancy companies within tech or digitalization. We aim to be the driver for more modern and agile recruitment services, this in a very conservative industry. We have dedicated teams recruiting within their own key areas including management, software, sales, marketing, design and operations. Additionally, we have a team that 100% focus on recruitment to IoT companies. Since the start in 2019 we have had the opportunity to work with some of the fastest growing technology companies in Norway and Sweden.