Når smidige verdier i rekrutteringen gir deg de beste utviklerne innen kortest tid!

Vi har skrevet en del om smidig rekruttering de siste ukene (se blogg) og samtidig har vi sagt at AvantGarde Search skal være driveren for mer smidige rekrutteringstjenester innenfor det som ofte blir sett på som en konservativ bransje. (rekrutteringsbransjen). Da snakker vi om å ta i bruk smidige prinsipper og verdier når vi skal ut å finne talenter for våre tech-kunder. MEN; det hjelper fint lite om AvantGarde Search ønsker å jobbe smidig med rekruttering dersom vi bare bruker ordet for ordets skyld eller enda viktigere; om kunden ikke blir med. Så i dag skal vi gi en stor tommel opp til en kunde som virkelig var med.

I dag vi altså  dele en sukssess historie der kunden virkelig var med på å bruke smidig metodikk i rekrutteringsprosessen.  Der vi kanskje skal ha noe kreditt for ideene og måten å jobbe på så er det som oftest kunden selv som fortjener mest kred, og det er det så absolutt her også. For Unite Living var smidige holdning og verdier så naturlig at vi konkret kan si at uten å bruke smidig så hadde de ikke sikret seg en fantastisk utvikler på bare fire uker.

Derfor må vi rette en stor takk og tommel opp til grunderne i Unite Living, Christian og Risul. Det har vært en fryd og ære å få jobbe med dere.

Så la oss dele historien…

Vi snakket sammen like før jul for å se om vi kunne få til et samarbeid. Unite Living skulle ansette en Utvikler og en Customer Success Manager. Etter å ha funnet tonen og blitt enige om samarbeid var så spørsmålet: Skal vi gå ut med stillingen før jul eller vente til etter jul? Etter en prat på teams ble vi enige om å vente med offisiell lansering til etter jul, men samtidig ble vi enige om å sette noen jul i gang allerede der og da. Vi visste jo hva målet var så det var jo ikke noe poeng i å vente til nyåret bare for ordens skyld og prosessens skyld.

Smidig poeng: En trenger ikke ha en definert prosess før man begynner med noe, så fremt målet er på plass.

Da vi lanserte stillingene i januar hadde vi da allerede noen kandidater i pipen fra arbeidet før jul. Det som ofte ville skjedd var at arbeidsgiver ønsket å se flere kandidater på en gang og at vi derfor holdt igjen de kandidatene som allerede var i pipen. Vel, for oss og Unite Living var det ikke snakk om å vente. Etter at vi hadde selv intervjuet kandidaten så var det raskt over for en uformell og hyggelig samtale mellom Unite Living og kandidat. Dette gikk veldig bra og mens vi jobbet med å finne flere kandidater så avtalte Unite Living og denne ene kandidaten å treffes på nytt. Kjemien var der, motivasjonen var der og det så lyst ut.

Så var spørsmålet: Skal vi avvente litt nå frem til vi har flere kandidater på blokken? De fleste ville nok gjort det, men Unite Living valgte å fortsette prosessen med denne ene kandidaten. Det ble nytt intervju siste torsdag i januar og da det gikk så bra som det gikk ble det å snakke med referanser fredag morgen. Fredag ettermiddag var tilbud sendt ut, fredag kveld var tilbudet muntlig akseptert og lørdag morgen var tilbudet skriftlig aksepter. Samme dag takket kandidat nei til to andre tilbud han hadde. Enda bedre: oppsigelse kom inn før 01.02.

Smidig poeng:
Jevnlig dialog om å bestemme hva som er best for situasjonen man er i. Ikke la ting settes på hold bare for prosessens skyld.

En ting å notere seg er at kandidaten kanskje var noe mer junior enn hva vi i utgangspunktet hadde som mål, men planen for Unite Living var hele tiden å ansette en senior og en mer junior utvikler (i den rekkefølgen), men de snudde rett og slett bare om på rekkefølgen. Smidig på sitt beste.

Er dette den nye standarden?

Absolutt og vi som driver med rekruttering kan lære masse av våre kunder og teknologibransjen generelt når det kommer til smidig rekruttering. Så i dette tilfellet: Var dette en standard, god gammeldags måte å rekruttere på? Absolutt ikke. Her var det ikke snakk om long-list eller short-list. Her var det ikke snakk om lange tunge prosesser. Her var det ikke snakk om å vente med oppstart frem til alt av prosesser var klart. Her var det ikke snakk om å ha lange prosesser for å få ut et tilbud. Her var det rett og slett å gjøre det som var best iht. kandidat og hva vi lærte underveis.

Gjennom denne prosessen så snakket vi med Christian og / eller Risul omtrent daglig. Korte samtaler for å planlegge neste steg, utforske ideer og planlegge videre. Igjen: Smidig på sitt beste.

Så la oss se kort på de smidige prinsippene som kom frem her og som til syvende og sist gjorde at Unite Living sikret seg en utrolig bra Utvikler på 4 uker.

  1. Tidlig og kontinuerlig levering
  2. Åpne for endringer i krav
  3. Jobbet sammen ofte
  4. Kandidaten var målenheten for suksess
  5. Konstant fart og momentum
  6. Gjorde det så enkelt som mulig
  7. Hele tiden lære, innstille og tilnærme seg

Så til smidige verdier som ble fulgt:

  1. Samarbeid over verktøy og prosesser
  2. Jevnlig dialog
  3. Respondere til endring i stedet for å følge en plan

 

Så for å oppsummere; her vil jeg tørre å påstå at uten Christian`s og Risul`s smidige måte å jobbe på, uten vår egen tilnærming til smidige verdier og prinsipper; ja da ville vi fortsatt vært på utkikk etter en Utvikler. Bare tenk på tiden og penger spart her! Utrolig bra jobbet Christian og Risul, men også vår egen Lotte. Fortsetter dere slik når dere nå skal oppskalere så vil dere sikre dere de absolutt beste talentene der ute. Nå er det ut å finne en seniorutvikler og da skal vi selvfølgelig jobbe på samme måte. Ikke sant dere?

NB. Snakket med en kjent Grunder i dag som har et selskap i stor vekstfase innenfor teknologibransjen. For 10 dager siden bestemte de å gå ut i markedet etter en Utvikler og da uten støtte fra et eksternt rekrutteringsselskap. Med deres smidige holdninger så tok det 7 dager før kandidat hadde signert. Litt flaks, men smidighet skaper flaks.

 


AvantGarde Search is a specialist recruitment company focusing on recruitment to technology companies and consultancy companies within tech or digitalization. We aim to be the driver for more modern and agile recruitment services, this in a very conservative industry. We have dedicated teams recruiting within their own key areas including management, software, sales, marketing, design and operations. Additionally, we have a team that 100% focus on recruitment to IoT companies. Since the start in 2019 we have had the opportunity to work with some of the fastest growing technology companies in Norway and Sweden.