“Corona er bedre i fadderuken enn siste semester” – Møt vår Lotte Gjørsvik

Da fortsetter vi med presentasjonen av våre AvantGardere her på bloggen. Vi ønsker at så mange som mulig skal bli kjent med våre flotte ansatt og tredje person ut er ingen ringere enn Lotte Gjørsvik. Vår stjerne som kom rett ut fra BI og inn i jobb hos oss i august og som på slack har gått i navnene, Vaskedama, Hun nye, Stearin Lotte og Bingo Lotte.

Lotte har ansvar for rekruttering av utviklere i Oslo-området. Hennes første 2 oppdrag var to Senior Utviklere for Disruptive Technologies, som hun løste på 4 uker. Deretter bar det over til 2 oppdrag for Airthings og nå nylig leverte hun utvikler i rekord tid t (3.5 uker) til up n coming Unite Living.

Måten AvantGarde Search kom i kontakt med Lotte var nokså kul. Hun hadde sett av vi tok initiativ for #CVdugnaden da COVID kom for alvor i mars og spurte rett ut om Erik ikke kunne holde et kurs via web for sisteårsstudenter ved BI, da rundt karriere, LinkedIn og mer. Det sa jo Erik selvfølgelig ja til og i etterkant av dette fortsatte vi å holde kontakt. Lotte skrev også et innlegg på LinkedIn som fikk utrolig mye positiv oppmerksomhet, der hun tok et “oppgjør” med politikere om hvor lite kriseløsninger / tiltak som ble gjort iht. sisteårsstudenter. Dette kan du lese her

 

Så hvem er denne Lotte?

Vel hun er så mye. Hardtarbeidende så til de grader, morsommere enn noen andre på denne planeten, snill, ærlig, et fyrverkeri av en kvinne og litt masete. Da vi ba henne beskrive seg selv med tre ord trakk hun frem “innovativ, spontan og utforskende”. Vi synes alle dette stemmer bra og er jo viktige egenskaper å ha i jobben som rekrutterer inn mot teknologiselskap. Men så var det over til hvem hun er utenfor jobb? Da kom det raskt: “Jeg er jo alltid på jobb jeg så blir ikke så lett å svare he he”. Men etter litt så kom det frem “elsker å finne på sprell med de jeg er glad i”.

Som nyutdannet er det ingen tvil om at Lotte har moderne syn på hvordan rekruttering best skal foregå og vi ba henne komme med 2 tips for de som rekrutterer, men i kjent Lotte-stil så ble det 3 tips.

  1. Tilby, ikke krev! Husk at det er dere som ansetter, og dere ansetter fordi dere trenger hjelp til noe. Enten trenger dere hjelp til å vokse, eller så trenger dere hjelp til å løse et problem. Ofte sitter kandidater i jobber de er tilfredse i, derfor hjelper det ikke å skrive side inn og side ut om hva dere trenger. Dere må fortelle hva dere kan tilby. Cola på kontoret, en digg stol, en kul stack, mye tid med familien, opsjoner og god lønn, for eksempel.
  2. Ikke la deg lure av en dårlig CV. Det er mange dårlige CVer der ute, men selv om CVen er dritdårlig, kan kandidaten være et gullkorn. Ta deg tid til en samtale hvis du er i tvil. Kjipt å miste en god kandidat fordi du ikke klarte å lese mellom linjene.
  3. Gode kandidater har deg rundt lillefingeren – 100%, hvis ikke går de et sted som er bedre.

 

AvantGarde Search er det første selskap i bransjen som har implementert smidige verdier og prinsipper i våre rekrutteringsprosjekter. Hva legger Lotte i smidig rekruttering? Det jeg legger i smidig rekruttering, er at man tilpasser seg kunden og kandidatene, og ikke følger de regelstyrte prosessene som man tradisjonelt ser i rekrutteringsbransjen. Sett et mål og la hva du lærer bestemme hvordan du når dette målet For meg handler det mye om å sette mine egne behov og preferanser sist, og heller prioritere de viktigste partene i prosessene; Kandidaten og kunden. 

Lotte er blitt vår spesialist på rekruttering av utviklere. Det er ingen enkel jobb i dagens marked, så hva tenker Lotte om dette kandidatmarkedet? Jeg skal ikke legge skjul på at markedet rundt utviklere er ekstremt hett, og vi er mange om ballen når det kommer til de mest attraktive kandidatene. Men, om jobben kunne vært vanskeligere? Uten tvil. Heldigvis jobber jeg med dreamteam, og kundene våre er attraktive og fremoverlente selskaper. Det gjør definitivt jobben enklere. Mange utviklere trives der de er, men det går også helt fint. Vi kommer i mål til slutt, og det fine er at man kommer i kontakt med så mange flinke og inspirerende mennesker på veien til mål ( jeg har faktisk begynt med koding, takket være disse menneskene).

Når vi først er inne på rekruttering av utviklere så ba vi Lotte fortelle litt om rekrutteringsteamet vi har innenfor dette området. Klisjé å si, men jeg har verdens beste kollegaer, både i teamet og over all. Teamet vårt har frem til nå vært «Arnfinn og tullejentene», altså Arnfinn, Hege og meg. Vi har det såå lættis sammen, og jeg koser meg sånn. Denne uken fikk vi forsterkninger på teamet også, og vi er dermed det største teamet i AvantGarde Search. Jeg gleder meg masse til å bli bedre kjent med Albanit og så skal vi hele tiden finne nye måter og veier å nå frem til de beste utvikler-talentene der ute. Er jo til syvende og sist det kunden ber oss om.

Det å komme i kontakt med Lotte er ganske enkelt. Hun er jo “på” 24/7 i alle mulige kanaler og som hun selv sier “Jeg kan nås natt og dag på telefon, LinkedIn og Facebook”. Tar svært gjerne en prat med selskap som trenger hjelp med å finne dyktige utviklere og dersom du er utvikler selv og ønsker en uformell og uforpliktende prat om hva som rører seg av muligheter så tar vi en digital kaffe når det måtte passe deg.

Lotte på privaten

Da har vi fått innblikk hvem Lotte er i jobbsammenheng og innenfor utvikler-verden. På privaten kunne vi har skrevet side opp og ned om alt det gøye hun driver med og finner på, men vi skal holde det kort her 🙂 På matfronten så elsker hun Mexicansk (hadde jo utvekslingsår i Mexico), pasta, McDonald`s (jobbet der i mange år under studiene) og sure diamanter hva enn nå det er. Da vi spurte om ferie så var det kontakt svar “samme hvor jeg drar så lenge jeg kan dykke”. Hva med favorittfilm? “jeg ser svært lite på film jeg. Er alt for rastløs så da blir det heller en gåtur med en god Podcast”

Så var det over til Lotte`s musikksmak. Den har vi fått merke på godt og vond og antar det blir verre når vi kan ha sosiale sammenkomster etter COVID. “Jeg hører i grunnen på alt fra Country til Klassisk, men så har jeg jo en inner-tier: Rølpe og russemusikk. Jeg er overbevist om at det var slik jeg klarte å selge meg inn til AvantGarde Search. (vi kan helt sikkert si at det var det ikke. Hadde vi visst dette så vet vi ikke om Lotte hadde fått jobben!)

Så var det over til dyr. Lotte har så lyst på hund eller flere hunder, men er litt vanskelig med så mye jobb, men Lotte finner alltid en løsning: “For tiden har jeg et par hunder som jeg låner til tur”


AvantGarde Search skal være driveren for moderne og smidige rekrutteringstjenester i det som er en svært konservativ bransje. Vi har spesialisert oss på å jobbe med små- og mellomstore teknologiselskap og har fokus på stillinger innenfor ledelse, teknisk, salg, markedsføring og design. På grunn av vår evne til å tenke nytt og jobbe smidig så har en rekke av landets mest ambisiøse tech-selskap tatt i bruk våre tjenester. Siden oppstarten i 2019 har vi gjort rekrutteringer for selskap som Airthings, VIBBIO, Attensi, Cognite, Disruptive Technologies, Allente, Novelda, Forkbeard Technologies, Gnist, Kolent, Xait, TheFactory, Goodify og mange flere.


AvantGarde Search is a specialist recruitment company focusing on recruitment to technology companies and consultancy companies within tech or digitalization. We aim to be the driver for more modern and agile recruitment services, this in a very conservative industry. We have dedicated teams recruiting within their own key areas including management, software, sales, marketing, design and operations. Additionally, we have a team that 100% focus on recruitment to IoT companies. Since the start in 2019 we have had the opportunity to work with some of the fastest growing technology companies in Norway and Sweden.