“Så lenge det er Elgkjøtt så koser jeg meg” – Hils på vår Jonas

Da fortsetter vi med presentasjonen av våre AvantGardere her på bloggen. Vi ønsker at så mange som mulig skal bli kjent med våre flotte ansatt og som andremann ut er det Aurskogs egen konge, Jonas Haneborg aka IoT-Fort (slack-navn). Jonas kom til oss i august 2019, rett ut fra Master i Indøk og vi er inderlig glade for at vi fikk med denne dyktige fyren på laget.
Nå har Jonas ansvar for vårt splitter nye IoT rekrutterings-team. Sammen med Patrick skal de rekruttere til IoT selskap på Østlandet, kanskje etter hvert også i Sverige.  Teamet har allerede mange spennende kunder og Jonas har levert ansatte til selskap som Airthings, Disruptive Technologies, EIDEL, Miros, Zenitel, Radiocrafts, Novelda med flere.


Så hvem er denne Jonas?

Vi spurte om han kunne beskrive seg selv med tre ord og det gjorde han veldig enkelt faktisk: Empatisk (vi er absolutt enige), Tålmodig (vi er absolutt enige) og barnslig (der er vi i hvert fall enige). Men hva med adjektiv som beskriver han utenfor jobb? Sporty og spontan, ja det kan vi være enige i, men så trekker han frem morsom!!! Hmmm. Den må vi tenke litt på 🙂

Hva er Jonas to beste tips til de som rekrutterer?

  1. Gjør det så enkelt som mulig for folk å søke og ta imot alle med åpent sinn
  2. Bruk meg (aner vi litt arroganse eller forsøker han å være morsom?)

AvantGarde Search er det første selskap i bransjen som har implementert smidige verdier og prinsipper i våre rekrutteringsprosjekter. Hva legger Jonas i smidig rekruttering? «For meg så betyr det å gjøre det så enkelt som mulig for alle og at ingenting skal være satt i stein. Jeg vil ha tilbakemelding fra de som har vært med i prosess slik at jeg hele tiden kan lære og justere. Så skal aldri kunden eller jeg være redd for å endre taktikk og metode underveis. Det gir ofte de beste resultatene.»

Når det kommer til å finne de beste talentene så sier Jonas at det selvfølgelig vil være vanskelig fra tid til annen. «Det er stor konkurranse om de beste og for å skille seg ut så er det ofte det personlige som gjør en forskjell sier han. «Vær hyggelig og ydmyk i møte med kandidater og sørg for at kandidatene føler seg sett og verdsatt»

Så må du jo fortelle oss litt om IoT teamet hos AvantGarde Search? Vel det startet med at vi fikk mye å gjøre innenfor dette feltet, og selskapet hadde jo jobbet innenfor dette området før jeg startet. Jeg hadde selv hatt interesse for IoT da jeg studerte og ble rett og slett hekta på dette området. Er jo så utrolig mye kult som skjer og utvikles. Når vi da ble det ledende selskapet innenfor dette området og fikk jobbe med så mange spennende selskap så var det naturlig at vi laget et eget team for IoT rekruttering. På den måten kan vi si at vi er en ekte IoT rekrutteringsspesialist og det tror jeg det er få som kan»

Så for de IoT selskapene som leser dette, hvordan skal de kontakte deg? «Hvor som helst, det være email (jonas@avantgardesearch.no), LinkedIn, ringe meg, SMS. Ja til og med en flyer som henger etter et fly er ok. Jeg vil alltid svare deg»

Tørr du å møte kundene dine i disse tider da? «Det handler ikke om å tørre eller ikke, men jeg har som mål å følge de råd og regler som har blitt satt og da blir det ofte digitale møter. Har hatt noen kunder hvor vi rett og slett har gått en tur mens vi har pratet og det synes jeg var litt artig»

Hvem er denne Jonas privat?

Da vi spurte om favorittmat så svarte han: «Elghamburger, Elggryte og Elg-Taco så skjønner kanskje tegningen».  Han reiser helst på ferie til utlandet og aller helst til California. Noe skimennesker er han visst ikke.  Og det er en film som han mener er så til de grader bedre enn andre filmer, «The Gladiator». Så hva når det kommer til musikk? «Vel i grunnen alt fra Tix til 70`s, men min bedre halvdel er sterkt uenig i det. Hun sier jeg har dårlig fantasi og at alt jeg hører på er Spotify topp 20». Og hva med husdyr Jonas, du har vel ikke en Elg i hus? «he he. Nei. Det holder med min store helt, hunden Walter»


 

AvantGarde Search skal være driveren for moderne og smidige rekrutteringstjenester i det som er en svært konservativ bransje. Vi har spesialisert oss på å jobbe med små- og mellomstore teknologiselskap og har fokus på stillinger innenfor ledelse, teknisk, salg, markedsføring og design. På grunn av vår evne til å tenke nytt og jobbe smidig så har en rekke av landets mest ambisiøse tech-selskap tatt i bruk våre tjenester. Siden oppstarten i 2019 har vi gjort rekrutteringer for selskap som Airthings, VIBBIO, Attensi, Cognite, Disruptive Technologies, Allente, Novelda, Forkbeard Technologies, Gnist, Kolent, Xait, TheFactory, Goodify og mange flere.