“Min musikksmak har en avansert algoritme” – Hils på vår Fathia

I månedene fremover skal vi presentere alle AvantGardere her på bloggen vår. Litt seriøse ting og litt mindre seriøse ting. Vi ønsker nemlig at alle der ute skal bli godt kjent med oss på godt og «på vondt». Først ute er Fathia. Med Bachelor i HR kom hun som en storm til oss i april 2019. Vi er alle glade for at hun er her fortsatt, for denne dama er både flink, morsom, dedikert og litt klein 😊

Fathia jobber med rekruttering av de beste talentene innenfor Salg, Markedsføring og Design. Vi har nettopp ansatt enda en person som skal jobbe i dette teamet, Ann-Hege, og hun kan du lese mer om senere. Siden oppstarten har Fathia vært med å rekruttere talenter til noen av de mest spennende og ambisiøse teknologiselskapene i Oslo-området. Dette inkluderer Goodify, Airthings, Allente, VIBBIO med flere.

Så hvem er denne Fathia?

Vi spurte om hun kunne beskrive seg selv med tre ord og svaret vi fikk tilbake var: «Det vet du jo at ikke går» Da vi presset henne litt så kom hun frem til at i jobbsammenheng så er hun nysgjerrig, selvgående og strukturert og det synes vi beskriver henne bra.

Så kom også klisjeen fra henne, men hun skal få lov å bruke en klisje denne gang 🙂

«Utsagnet «Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert klare! Føler jeg beskriver veldig godt privat og på jobb»

 Hva med utenfor jobb? Hvem er Fathia? Det tar hun litt lettere. Adjektiv som beskriver meg utenom jobb må være leken, bad-ass og spontan. Type, det er pudder i fjellet, vi stikker nå!

 Vi spurte Fathia hva hennes to beste tips til de som rekrutterer er?

  1. Gjør det så enkelt som mulig for kandidater å søke. Ton ned noe av kravspekket som er ubetydelig, som kan tas ved eventuelt intervju, så ikke kravspekket blir unødvendig langt.
  2. Nå som alle intervjuene foregår på video, mister man muligheten til få et inntrykk av arbeidsplassen. Et tips kunne vært å lage et dokument om arbeidsplassen, kulturen, visjonen om teamet, hvem man skal jobbe med rett og slett solgt arbeidsplassen digitalt. Eller enda bedre lag en video.

AvantGarde Search er det første rekrutteringsselskapet her til lands som har implementert smidige prinsipper i våre prosesser. Men hva betyr smidig rekruttering for Fathia? Smidig rekruttering for meg betyr å gjøre rekrutteringsprosessen så smertefritt som overhodet mulig, i den forstand at man ikke følger en rigid og definert prosess alltid. For eksempel ikke kjøre samme prosess på alle kandidater. Det å prøve noe nytt eller finne nye løsninger underveis som er best for både kandidaten og kunden.

Slik markedet er i dag med alt det spennende som skjer på teknologifronten så kan det være vanskelig for selskap å finne de beste talentene. Hva tenker Fathia om dette? Det er muligheter og det finnes mange flinke folk innenfor markedsføring og salg som er villige til å flytte på seg dersom muligheten og selskapet er spennende nok. Jeg skulle gjerne helst sett flere CRO spesialister på markedet og også folk med erfaring fra USA. Tips til alle som har noe CRO erfaring peis på med mer Konverteringsoptimalisering! Takk meg senere.

Du har nå fått en ny kollega i ditt team. Hvorfor satser vi så sterkt på rekruttering innenfor salg og marked?

Dette er et enormt marked da alle, uavhengig av type virksomhet, behøver å selge og markedsføre selskapet. Det er viktig med varemerke-bygging og Employer Branding. Sluttbrukeren, om det er kunder som skal handle en fysisk vare eller kjøpe en tjeneste har mange valg. Hvordan man kommuniserer budskapet, hvilke markedsføringskanaler man bruker, nettsider, landings-sider har ekstremt mye å si. Vi ser at flere og flere selskaper satser på markedsføringstalenter som har mer teknisk kompetanse. Det er mye fokus på CRO, A/B testing, datanalyser m.m

Noen tips til hvordan folk kan nå deg? Det spiller ikke noen rolle hvordan folk tar kontakt. Email, telefon, LinkedIn, Messenger, bare å gjøre det som er enklest.

For de som skal møte deg i disse dager, blir det Skype? He he. Skype er vel ingen som bruker lengre. Selv liker jeg teams best, men om folk vil ta det på Hangout eller Zoom så er ikke det noen problem.

 

Så måtte vi jo høre litt om Fathia privat også.

Favoritt måltid: «Moms spaghetti»
Favoritt feriested: Bali
Favoritt film: Klarer ikke å bestemme meg. Elsker alt som er laget av Quentin Tarantino.
Favoritt musikk-type: Dette kommer helt an på dagsformen, min musikk smak har en avansert algoritme.
Favoritt dyr: Katt. Jeg er hun gale kattedama som stopper opp og snakker med tilfeldige katter. Jeg har en Siameser hjemme som har rukket å bli 76 år (15 år  i katte-år)
På vår COVID-style julefest, ble du gitt et dikt du skulle lese som julenissen hadde skrevet. Vil du dele noe av dette med leserne? Er du splitter gærn. No chance

 

Så nå kjenner du Fathia litt bedre. Hun kan bli kontaktet på fathia@avantgardesearch.no eller 40 05 37 96. Alltid interessert i å høre fra teknologiselskap som skal ansette innenfor salg, marked og design. Sist, men ikke minst; er du en dyktig person innenfor noen av disse feltene og kan tenke å se deg om etter noe nytt? Da er Fathia «the one to contact»


AvantGarde Search skal være driveren for moderne og smidige rekrutteringstjenester i det som er en svært konservativ bransje. Vi har spesialisert oss på å jobbe med små- og mellomstore teknologiselskap og har fokus på stillinger innenfor ledelse, teknisk, salg, markedsføring og design. På grunn av vår evne til å tenke nytt og jobbe smidig så har en rekke av landets mest ambisiøse tech-selskap tatt i bruk våre tjenester. Siden oppstarten i 2019 har vi gjort rekrutteringer for selskap som Airthings, VIBBIO, Attensi, Cognite, Disruptive Technologies, Allente, Novelda, Forkbeard Technologies, Gnist, Kolent, Xait, TheFactory, Goodify og mange flere.