Hun grep muligheten og startet et selskap for fremtidens teknologirådgivere – AKA Gnistere

I juni i år fikk jeg en hyggelig telefon fra daglig leder i Gnist, Ellen-Marie. Jeg visste godt hvem både Ellen-Marie og Gnist var og tenkte; Wow, dette selskapet vil vi jobbe med på rekruttering. Et par samtaler senere så var vi gang.

Skrevet av Erik Falk Hansen, Grunder og Chief Talent Sourcer – AvantGarde Search

Nå har jeg og AvantGarde Search fått være med i ansettelsen av 2 teknologirådgivere og det har vært en helt ufattelig spennende reise. Sjeldent har jeg møtt på et selskap med så store ambisjoner og med en så høy grad av både selvtillit og ydmykhet. Helt unikt faktisk.

Nå skal Gnist ansette enda flere rådgivere og jeg følte det var på tide å ta en prat med Ellen-Marie og dele litt av dette med alle som kan være interesserte. (Vil du lese om stillingene så kan du trykke her

Du har jo tidligere erfaring fra store konsulentselskap som PwC og Capgemini. Hvor kom ideen om å starte opp noe nytt fra?

Du vet den følelsen man har når det sitrer i kroppen, adrenalinet bruser og kreativiteten er på topp? Gnist startet med et personlig ønske om å oftere ha den følelsen av lidenskap; at man jobber med noe hver dag som man virkelig brenner for. Jeg har jobbet med frivillig arbeid gjennom en del år gjennom ODA-nettverket, og har gjennom dette arbeidet ofte hatt denne følelsen og vet hva det gjør med motivasjon, arbeidsglede og resultater når man jobber mot et felles mål. Å bygge et spesialisert konsulentselskap, hvor man nettopp deler en lidenskap – for faget, for menneskene, for å skape en endring – det er det som er grunntanken. Den opprinnelige initiativtageren bak Gnist var vår nåværende medeier og styreleder Marius Mæle. Marius hadde gjennom flere år bygget opp et spesialistmiljø gjennom SOCO. Hans erfaringer og kompetanse knyttet til å bygge selskap, kombinert med min drive og lidenskap for teknologiledelse og smidig coaching – ble i 2019 til Gnist Consulting.

Dere er jo kommet veldig langt på kort tid. Imponerende rett og slett, men hva var visjonen før dere startet og hva er visjonen nå?

Visjonen er den samme i dag, som den var for 1,5 år siden. “Gjennom nysgjerrighet, frihet og lidenskap, skaper vi fremtiden”. Vi ønsker å være med å skape fremtidens arbeidsplasser. Arbeidsplasser hvor teknologi er en driver og muliggjør, men hvor mennesket står i sentrum – enten det er kunden eller den ansatte. Arbeidsplasser hvor det er høyt under taket, plass til et mangfold av bakgrunn og perspektiver, tilrettelagt for eksperimentering og hvor verdi skapes kontinuerlig. I Gnist har vi en ambisjon om å bygge Norges fremste rådgivningsmiljø på teknologiledelse, samtidig som vi bygger en fremragende arbeidsplass.

Jeg antar det har gått bra så langt, vel jeg vet det he he, men hvordan synes du det har gått?

Gnist-reisen fikk en pangstart og vi ble allerede i løpet av høsten 2019 en fin gjeng. En gjeng som ønsket å jobbe i et spesialisert miljø og som synes det var givende å være med og bygge et verdibasert selskap. Vi har landet mange spennende kundeoppdrag og har allerede fått være med å gjøre en forskjell både i privat og offentlig sektor. Det har selvsagt ikke bare vært rosenrødt, og vi har hatt våre oppturer og nedturer underveis. Vi prøver iherdig å ta i bruk vår egen medisin og fagekspertise; det å bygge tilpasningsdyktige organisasjoner. Dersom vi aldri gjør feil, så beveger vi oss ikke fort nok. Men vi må selvsagt lære av feilene våre. Vi bygger sten på sten og sørger for å legge til rette for læring underveis. Å oppleve en pandemi i år 1 av selskapet var ikke noens tanker, men gjennom noe som startet ekstremt tøft, så har vi bygd et enda sterkere lag. Alle Gnistere er nå i spennende og utviklende oppdrag, og vi har gjennom fokus og hardt arbeid skapt meget solide resultater også i en utrolig spesiell periode.

Og nå er det å fortsette veksten som gjelder tenker jeg?

Tiden fremover vil handle om å fortsette å bygge selskapet – ansette flere dyktige teknologirådgivere og å jobbe tett sammen med eksisterende og nye kunder. Vi tror vi må ha en base på ca. 20-25 rådgivere for å ha tilstrekkelig tverrfaglig kompetanse og kapasitet til å møte kundenes behov.

Dere har valgt å kalle de ansatte «Gnistere». Hva kjennetegner en Gnister?

Gnist er bygget på verdiene frihet, lidenskap og nysgjerrighet som beskriver de egenskapene og kvalitetene vi verdsetter. Sterke relasjoner er bygget på tillit og i Gnist er gjensidig tillit, åpenhet og transparens mellom ansatte, kunder og partnere selve fundamentet selskapet er bygget på. Gjennom tillit kommer frihet og i Gnist har hver enkelt frihet til å gjøre egne vurderinger, ta beslutninger og realisere sine drømmer. Vi setter nysgjerrighet veldig høyt, både fra et faglig og et menneskelig perspektiv. For oss betyr dette at vi utfordrer det etablerte og er nysgjerrige på nye måter å jobbe på. Samtidig er vi nysgjerrige på menneskene vi jobber med og ønsker å forstå hva som er viktig for hver enkelt. Våre konsulenter er lidenskapelig opptatt av faget og brenner for det vi driver med. Dette gir oss glede og et ekstra gir i hverdagen.

Hva er unikt med å jobbe for dere og deres kunder?

Åpenheten og transparens i alt vi gjør, i kombinasjonen med friheten til å styre egen hverdag, er en av de tingene jeg håper og tror at gjør Gnist unikt. Et fantastisk samhold og en gjeng som virkelig bryr seg om hverandre og som ønsker å spille både hverandre og kunden gode, er en annen. Kombinasjonen av personlige egenskaper og faglig tyngde gjør at en Gnister setter varige spor.

Og nå er det flere muligheter hos dere hvor folk kan sette varige spor. Hvorfor skal dyktige rådgivere flytte over til dere?

Hos oss får du være en del av et unikt fagmiljø, muligheten til å velge mellom spennende og utviklende oppdrag (som gjerne er utenfor komfortsonen) og en gjeng som brenner for faget og som aldri vil la deg stå alene i krigen. Selv om vi bare har holdt på i 1,5 år så sitter allerede nysgjerrigheten og lidenskapen «i veggene» til selskapet. I tillegg har vi selvsagt meget solide betingelser.

Før du stikker (logger av #COVIDmøte) Noe annet du vil legge til?

Gnist er så vidt ute av hoppkanten, vi har nå bygget en base av kompetanse og erfaringer og er klare for neste steg. Dersom du ønsker å være med å skape fremtiden sammen med oss, så ta kontakt for en uforpliktende digital kaffeprat!

Om du ønsker fullt prospekt på stillingen før du eventuelt søker så ta kontakt med Erik Falk Hansen på efh@avantgardesearch.no

Hvem vet? Kanskje du blir en Gnister du også?


AvantGarde Search is a specialist recruitment company focusing on recruitment to technology companies and consultancy companies within tech or digitalization. We aim to be the driver for more modern and agile recruitment services, this in a very conservative industry. We have dedicated teams recruiting within their own key areas including management, software, sales, marketing, design and operations. Additionally, we have a team that 100% focus on recruitment to IoT companies. Since the start in 2019 we have had the opportunity to work with some of the fastest growing technology companies in Norway and Sweden.