Kjære bedriftsledere og HR-representanter i Rogaland

2020 har så langt bydd på så mangt. For mange har det vært utfordrende.

For 12 måneder siden ville det vært utenkelig å skrive denne artikkelen. Så smalt realitetene brått over oss i mars. Siden den gang har det for mange handlet om de korte perspektivene. Både som privatperson og på jobb.

For vår del har vi opplevd et eventyrlig første halvår. Vi har satt rekorder og vi vokser. Noe vi finner svært gledelig. For oss er det ingen tvil om at vi gjorde et lurt og riktig grep ved å endre strategi for drøyt halvannet år siden.

Dessverre så ramlet bunnen ut av flere næringer når pandemien så brutalt var et faktum. Vi har sett med vantro på de ekstreme ledighetstallene og vi har følt uendelig med alle enkeltpersoner som brått ikke hadde jobb og gå til. Fra et skyfritt 2019 til orkanherjede 2020 – kontrastene er store.

Som selskap har vi alltid lyst til å hjelpe. Det er en av våre kjerneverdier å ville bidra der vi kan til dem som trenger det. Dette har vi demonstrert gjennom flere målrettede tiltak først gjennom oljekrisen og i nå i vår gjennom initiativet #CVdugnaden. (Som sett på God Morgen Norge)

De fleste ekspertene peker på at det først er nå de virkelige ringvirkningene økonomisk av viruset kommer. Da gjelder det å være forberedt.

For mange bedrifter innebærer dessverre dette nedskjæringer. Heldigvis så finnes det nå i Stavanger en rekke nye og spennende næringer og bedrifter som først så dagens lys som følge av oljekrisen. Er det noe vi virkelig er gode på i vår region så er det omstilling og å finne veien utav mørket. Historien har vist oss dette siden Middelalderen. Gamblere blir vi kalt – jeg vil heller bruke ordet tilpasningsdyktig.

Som eneste tilbyder på markedet ønsker vi å dyrke denne smidigheten og tilpasningsdyktigheten frem. Gjennom omstillingsprogrammet Emerge har vi sammen med Koncav (www.koncav.no) laget et opplegg som gir dem som opplever å miste jobben de beste verktøyene for å sikre seg en ny stilling i et tøft marked. I stedet for å tilby et standard jobbsøkerprogram har vi valgt å tilby noe helt nytt og noe som høyt utdannede og erfarne mennesker som mister jobben vil få svært mye ut av.

Emerge skal støtte de ansatte som mister jobben med følgende:

  • Karriereveiledning
  • Jobbsøkerprogram
  • Digital jobbsøkerprogram
  • Agile coaching og sertifisering

Det er spesielt sistnevnte (agile) som er helt nytt innenfor outplacement / omstillingsbransjen. En slik sertifisering vil styrke mulighetene for å finne seg jobb, men også gi deltakerne kompetanse de vil få stor nytte av i ny jobb. Agile er kommet for å bli og en slik sertifisering vil være gull verdt.

Så må vi også være positive. Etter regn kommer sol – og er det en ting som er sikkert: Vi skal komme styrket fra dette også. Vi er tross alt Rogalendinger.

Ta gjerne kontakt med Ingunn Søyland (iso@avantgardesearch.no – 455 06 443) for en konfidensiell prat og fullt prospekt på omstillingsprogrammet Emerge.