Ny tech-kunde og ny milepæl

I AvantGarde Search er vi stolte av å ha fått enda en ny kunde i disse COVID-19 tider og nå kan vi si at vi jobber med enda et av landets raskest voksende og innovative tech-selskap. Vi er ydmyke og takknemlige over at Huddly har gitt oss denne muligheten og ser fram til et godt samarbeid med agile rekrutteringstjenester i tiden framover. (Skrevet av Arnfinn Madsen, Chief Talent Sourcer)

Jeg tok en kort prat med vår CEO, Erik Falk Hansen, for å høre mer om dette.

Jeg er stolt Erik, hva med deg? Dette er en ny milepæl for oss Arnfinn og vi gleder oss veldig til å komme i gang. Er jo det 2. spennende tech-selskapet i Oslo vi har fått inn som kunde i disse noe tøffe tider, og kjempegøy at selskap ser nytten av å bruke moderne og agile bruke rekrutteringstjenester med.

Hva er det som er så spesielt med Huddly? Vel først av alt er det jo produktene deres. Er på sett og vis revolusjonerende og noe som vi blir mer og mer avhengig av i årene framover. Disse COVID-19 tider har jo bevist at flere og flere er komfortable med digitale løsninger for alt fra møter og intervjuer til sosiale forekomster som lønningspils osv.

Nå som du har fått innblikk i Huddly som arbeidsgiver, hva er det som gjør dette til en helt unik arbeidsplass? Produktet og løsningene er jo en ting. Det å sette sammen Hardware, Software og AI er jo nokså unikt i seg selv. Ser man litt mer sånn iht. arbeidsmiljø så er det flere ting jeg vil trekke fram som; kunnskapsrikt miljø, korte beslutningsveier, samhold, fokus på kreativitet og nyskapning, sosial gjeng med masse gøy, stort rom for egenutvikling og til og med 3 uker med rom for hobbyprosjekter. Listen er lang Arnfinn, men stopper der for nå.

Fortell litt mer om stillingene vi nå skal i gang med? Vi skal se på både tekniske stillinger og lederstillinger / administrative stillinger. I første omgang skal vi rekruttere for 3 Junior Embedded Utviklere / Ingeniører for deres ingeniørmiljø som allerede har 37 ansatte. I tillegg skal vi rekruttere for en Financial Controller / Business Controller samt en HR-ressurs som også har erfaring med dokumentkontroll. De to sistnevnte rapportere direkte inn til CFO.

Hvor kan interesserte kandidater lese mer om dette? Annonsene er ikke helt klare enda, men planen er at de lanseres 13.05 via vår her på  AvantGarde`s hjemmeside  hjemmesiden til Huddly og på Finn. Vi holder også på å utvikle et detaljert informasjonsskriv som vi gjerne sender ut til alle relevante kandidater.

Har dere satt noen tidslinje på dette prosjektet? Vel det viktigste er å finne de beste talentene her, men vi kjører en fortløpende prosess slik at det ikke er umulig at vi er i mål med noen av stillingene allerede i begynnelsen av juni. Målet er å være i mål med alle stillingene innen slutten av juni.

Nå som vi har fått Huddly som kunde, hvor setter det oss på kartet innenfor tech-bransjen og rekrutteringsmiljøet? Som jeg sa innledningsvis så er det nå flere og flere tech-selskap som ønsker mer agile rekrutteringsprosesser. Som lite selskap så tror jeg vi kan være stolte over å si at vi nå jobber med noen av landets mest framtidsrettede og ambisiøse selskap som Airthings, Huddly, Miros, Zenitel med flere. Så gjelder det bare å jobbe beinhardt for at vi leverer på alle oppdrag slik at vi utvikler langsiktige forhold med alle våre kunder.

Sjekk gjerne ut dette korte videoklippet om et av produktene:


Stillingene med Huddly lanseres neste uke. Kontaktpersoner er som følger:
Financial Controller – Fathia Omer – fathia@avantgardesearch.no
HR – Fathia Omer – fathia@avantgardesearch.no
Junior Embedded Utviklere – Erik Falk Hansen – efh@avantgardesearch.no