5 feil mange startups and scaleups gjør på LinkedIn

Førstkommende onsdag holder vi gratis webinar for start-ups og scale-ups om bruken av LinkedIn. Da skal vi dele alt vi kan om LinkedIn. Målet? At du og ditt selskap kan få enda mer ut av LinkedIn i fremtiden.

I forbindelse med dette webinaret har jeg tenkt litt på områder hvor veldig mange selskap gjør feil.

  1. Bruk av penger på sponsing når en ofte ikke trenger det

Her er det mye penger å spare og det gjelder alle Sosiale Medier kanaler. Et selskap kan ikke «tvinge» ansatte til å dele innhold som har med selskapet å gjøre, men ansatte kan absolutt bli oppfordret til dette. En konkurranse kanskje? Dessuten vil ledelsen ofte dele innhold uoppfordret . Gjør man dette så skal det ikke mer til enn at 10 personer fra selskapet med 500 kontakter + deler, for at det da når ut til alle i Norge som er på LinkedIn.

  1. Lite fokus på å få inn referanser om utførte tjenester

Dette gjelder spesielt for ledelsen og de som driver med salg / markedsføring. Har man levert en tjeneste, produkt eller løsning til en kunde så er det viktig å få inn en referanser på sin egen profil om dette. Ikke noe er bedre enn å referere til disse referansene når man snakker med nye potensielle kunder, eventuelt investorer.

  1. For lite fokus på selskapet i private profiler til ledelsen

Profilene til ledelsen er en helt unik mulighet til å markedsføre selskapet, men alt for få gjør dette. Dette handler både om innhold i sammendrag, linjen under navnet og ikke minst det visuelle.

  1. Lite forskjell i hvordan man deler ting og hvem som deler ting

Folk deler ofte den samme linken, da ofte fra hjemmeside. Alt for få unngår å tenke i andre baner også. Her har du som selskap masse å tjene ved å tenke mer strategisk. Det gjelder hva man deler, hvordan man deler det og i hvilken form (video, tekst, ekstern link osv.)

  1. Direkte markedsføring over godt innhold

Det å legge ut ett innlegg som er litt sånn “kom og kjøp” har lite for seg i disse dager. Av og til må man gjøre dette, men det å fokusere på godt faglig innhold iht. deres tjenester, produkter eller løsninger har mye mer for seg.

Alt dette + mer skal jeg snakke om på onsdag 12:00 og 20:30. Du melder deg på HER . Det er kun noen få ledige plasser på dagtid, men mange plasser ledig på kveldstid.