Fathia | Vår rekruttering-rockestjerne innenfor markedsføring, design og customer success!

Har faktisk allerede sett to tilfeller der jeg har levert to stjerne-kandidater utenfor oppdrag hvor kunden har blitt inspirert til å skape to helt nye stillinger.

Da var det på tide å slå av en prat med Fathia hos oss. Vår nye stjerne som nå har vært med oss i snart 1. år. Fathia har overordnet ansvar for rekruttering inn mot markedsføring, design og customer success, og har på kort tid fått veldig mye å gjøre. Ser ut som både kunder og kandidater liker hennes moderne tilnærming til rekruttering. Her forteller hun litt mer om seg og hvordan hun jobber.

Ser du noen trend iht. mangel på arbeidskraft innenfor dine rekrutterings-vertikaler?

Akkurat nå er det ikke så «ille» som for eksempel på utvikler-fronten, men jeg er overbevist om at det innen kort tid bli svært vanskelig å finne / sikre seg de beste talentene. Dette både innenfor markedsføring, kommunikasjon, customer success og design. Vi ser mer og mer at unge selskap vektlegger viktigheten av slike stillinger tidligere i vekstfasen enn før, noe som vil gjøre at etterspørselen blir stor. Selv er synes jeg jo dette bare er positivt. Det er jo stort sett de vanskelige oppdragene jeg jobber med, og trives med 😊

For de som ikke vet, fortell litt mer om dine fokusområder?

Jeg er så heldig å få jobbe både med kunder og kandidater, altså 360 rekruttering, noe jeg vet vil være en stor fordel både for meg, kundene og kandidatene. Da vil det alltid være en person å forholde seg til og kvaliteten vil naturligvis bli bedre. I hovedsak rekrutterer jeg for alt innenfor markedsføring, customer success og design. Under markedsføring kommer alt av kategorier fra CMO, PR, Events, SoMe til mer generelle markedsføringsstillinger. På design-siden er det i hovedsak stillinger som UX, UI, Visual Design og AD og under Customer Success så er det stort sett på ledernivå, altså Customer Success Manager og / eller Director.

Hva var grunnen til at du valgte dette område å spesialisere deg innenfor?

Som tidligere grunder vet jeg hvor viktig markedsføring og det visuelle er. Jeg valgte også å spisse min utdannelse inn mot markedsføring og da ble det veldig naturlig at jeg fikk ansvaret for å bygge min egen nisje innenfor dette feltet her i AvantGarde Search.

Er det en spesfikk gruppe selskap du jobber med / ønsker å jobbe med?

I utgangspunktet skal fokus være inn mot små- og mellomstore tech-selskap i Oslo-området. Når det er sagt, så er jeg selvfølgelig åpen for å jobbe opp mot større selskap også, men det må være selskap som har, eller ønsker, en moderne tilnærming til markedsføring og kommunikasjon. Det er slike selskap de beste talentene ønsker å jobbe for i framtiden.


En ting er at du jobber på spesifikke rekrutteringsoppdrag for kunder, men hva kan en person gjøre dersom hun eller han ønsker å se på nye utfordringer innenfor dine felt?

Jeg er alltid interessert i å møte dyktige mennesker over en kaffe eller en hangout. Om jeg ikke har noen relevante stillinger der og da, så kan dette fort endre seg. Dessuten har jeg også avtale med de fleste av mine kunder der jeg spekulativt kan presentere stjerne-kandidater, selv om vi der og da ikke har spesifikke oppdrag. Har faktisk allerede sett to tilfeller der jeg har levert to stjerne-kandidater utenfor oppdrag hvor kunden har blitt inspirert til å skape to helt nye stillinger.

Hva er viktig at bedrifter tenker på når de skal ansette nye talenter innenfor “dine” områder

Man må være smidige og holde momentum hele veien. De beste talentene “forsvinner” raskt og da nytter det ikke med prosesser som strekker seg over 10 uker +. Det er også viktig å se prosessen som en prosess der både du som arbeidsgiver og kandidat må selge seg selv. Det er din jobb som bedrift å 1. markedsføre stillingen riktig og 2. sørge for at kandidater hele tiden sitter med inntrykket; “her vil jeg jobbe”.

Vi har snakket litt om skjult markedsføring i form av en rekrutteringsprosess. Hva mener du med det?

Vel, en rekrutteringsprosess er i seg selv en god måte å markedsføre sitt eget brand. Men så er det også en mulighet til å gjøre det motsatte, altså svekke sitt eget brand. Jeg bruker å si følgende; Dersom man behandler alle kandidater med respekt, følger opp og gir tilbakemeldinger, ja da vil selskapet ha masse folk som løper rundt å snakker positivt om deg og dere. Det er god markedsføring det 🙂


Hvordan ser du på de neste månedene med tanke på det som skjer her i verden

Nå er jeg i en jobb hvor alt kan gjøres digitalt i disse dager så sånn personlig sett fra ett jobb perspektiv så er det ikke så mye som endres. Ellers tror jeg det er viktig at så mange som mulig velger digitale møteløsninger over det å ikke ha møter i det hele tatt. Klarer vi å ha et næringsliv som ikke sier stopp, men som åpner armene for digitale løsninger, da tror jeg vi kan komme ut av dette ganske greit. Ellers må vi alle ta godt vare på hverandre og følge de råd som legges ut.

Hvorfor skal selskap som vil ansette de beste talentene bruke deg?

Jeg har jo troen på at det å være en ekte spesialist virkelig gjør en forskjell. Skulle jeg rekruttert utviklere en dag, administrativt personell en annen dag osv. så vil jeg jo aldri kunne følge med på hva som skjer og hva som rører seg der ute. Det andre er jo at vi som selskap har satser på moderne og agile tjenester i det som er en svært konservativ bransje. Er derfor temmelig sikker på at erfaringen et selskap eller kandidat får når de jobber med meg / oss er noe helt annet enn hva de har erfart tidligere, da i positiv forstand så klart 🙂

Til slutt Fathia, hvem er du utenfor jobb?

Det er enkelt å svare på; Om vinteren er jeg snowboarder og om sommeren er jeg en ekte motorsykkelentusiast. Sykkelen står klar. Nå kan finværet komme 🙂

(I bildet nedenfor: Fathia med AvantGarde Search logo-designer, Jarle på besøk tidligere i vinter)(I bildet nedenfor: Fathia med AvantGarde Search lhiaogo-designer, Jarle på besøk tidligere i vinter)