Ukeslutt: Stanford, media, tech, Gaselle, nuppefjerner, bærekraft, Haugalandet + mye mer

Vi fikk aldri tid til noen ukeslutt forrige uke så denne uken er pakket med  masse “godteri” fra oss AvantGardere. Her kommer derfor ukens uformelle oppsummering av som har skjedd de siste par ukene i AvantGarde Search i Stavanger og Oslo.

Wow. Vi er blitt Gaselle-bedrift

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dette er vi jammen stolte over. Var faktisk ikke noe vi hadde tenkt på i det hele tatt og da nyheten kom på emailen Ingunn Søyland  så var det en positiv overraskelse uten like. Jubelen stod i taket (for å si det mildt) og samtlige av oss festet ekstra godt i helgen som var. Vi ønsker å takke alle kunder, kandidater og samarbeidspartnere; uten dere hadde ikke dette vært mulig. Nå håper vi dette danner grunnlaget for enda mer vekst i årene som kommer slik at enda flere selskap kan få tilgang til våre agile og moderne rekrutteringstjenester. Og en ting er sikkert: Som Gaselle-bedrift skal vi fortsette å sette trenden for moderne rekrutteringstjenester. Vi skal med andre ord ligge mange steg foran våre konkurrenter.

Hva skiller dere ut?

Det er ofte vi får dette spørsmålet og vi elsker rett og slett når spørsmålet kommer. Ingen tvil; det er et hav av rekrutteringsselskap der ute og vi ønsker ikke å være “enda et rekrutteringsbyrå”. Neida, vi ønsker å skille oss ut og det gjør vi relativt enkelt. Først og fremst er vi en av de få ekte spesialistene der ute. Med det mener vi: Vi ansetter kun til faste stillinger, vi ansetter kun i Rogaland og Oslo & Omegn, vi ansetter kun ledere og spesialister, vi ansetter kun inn mot små- og mellomstore selskap. Dette gjør at vi forstår våre kunder, vi forstår våre kandidater og vi vet hvor vi skal lete og hvordan en annonse burde se ut for å sikre de beste kandidatene. Det å være en spesialist er en ting, men vi tørr påstå at vi er det første rekrutteringsselskapet der ute som har designet agile rekrutteringstjenester  Altså; vi jobber på en helt annen måte (smidig måte) enn hva som er vanlig i bransjen. Vil du vite mer? Ta kontakt med oss så tar vi en kaffe. Vi kommer gjerne til deg, men du er også hjertelig velkommen til våre kontorer i Stavanger eller Oslo Sentrum.

 

Arnfinn stakk like så godt en tur til Stanford

Arnfinn er en uke på Stanford som vi har nevnt tidligere. Han var så heldig å bli invitert med på en work-shop fredag som vi skal skrive mer om i neste ukeslutt, men i mellomtiden har han fått muligheten til å møte en rekke tidligere toppledere, blant annet Ash Carter som snakket om hvordan han som leder for 3 millioner ansatte måtte passe på hvert ord han sa 🙂 Litt uklarhet i kommunikasjon var nok til å skape usikkerhet hele veien “ned til gulvet”. Arnfinn har for øvrig forsøkt seg på en selfie eller to for ukeslutt, men han er så innmari dårlig på dette at det får bli med et bilde fra scenen i stedet. Så kan Hege ta en opplæring i selfies med han når han er tilbake neste uke.


DN`s Mandagsmøtet – AvantGarde stiller alltid

Erik har vært med på en rekke episoder av DN`s populære podcast; Mandagsmøtet, og nå var han på den igjen.  I sammen med kommentator Eva Grinde og Journalist Nora Rydne diskuterer de temaer som lytterne selv har bedt de ta opp. Denne gang spilte de inn to episoder. Episoden som kommer mandag 18/11 går inn på dette med utdanning og hvordan man ser på de som velger å starte utdannelse i midten av 20`årene. Er dette negativt? Vel det kan du høre mer om i Podcasten. For episoden som sendes 25/11 var diskusjonen rundt alder og jobbsøk. Er det virkelig slik at selskap kun ønsker å ansette de under 35? Vi tenker denne episoden blir populær ja. Du kan lese mer om Mandagsmøtet her

I media atter en gang

Denne gang var det to våre “faste” medie-guruer Ingunn Søyland og Erik Falk Hansen som på hver sin front var i media. Erik i forbindelse med en sak i Vårt Land hvor det var tatt utgangspunkt i forskning som tilsa at dersom man nevner kristne verv på CV så vil man oppleve å bli diskriminert i mot. Erik i kjent Erik stil (sier det som det er) var klar i talen: Nei, dette er ikke tilfellet. Faktisk noe han aldri har opplevd i sine 15 år innenfor rekruttering. Saken kan du lese her. Så bar det over til Stavanger.  Det var både SR Bank og magasinet Ytra som intervjuet Ingunn. Temaet var lønnsvekst, og som en kvinne med solide meninger ble det i etterkant en sunn debatt på NRK P1 med Ingunn og Kyrre M. Knudsen, sjefsøkonom i SR Bank. Intervjuet kan du lese her

 

Nina på roadtrip til Haugalandet

Nina har vært på turne på Haugalandet og møtt flere spennende bedrifter der.  Vi i Avantgarde Search er jo ikke så snevre at vi tror alt foregår i Stavanger og Sandnes.  Distriktet er stort og det er mange dyktige selskaper der ute som fortjener en “Avantgarde innsats” når det gjelder rekruttering. Utrolig godt å se at positiviteten også er tilbake i denne regionen og stor takk til alle dere selskap som tok i mot Nina med varme hjerter.

 

Bærekraft er viktig for oss AvantGardere

For oss er bærekraft så mye. Om det er mangfold, veldedighet, miljø eller klima så er det uansett viktig. Heldigvis ser vi også at det er viktig for våre kunder. Denne uken hadde Erik og Jonas mulighet til å lære enda mer om bærekraftig utvikling da Andreas og Simon fra Sustainability hub stakk innom for en morgenkaffe.


Jonas på Energy Valley – Power of network

For Jonas som har ansvar for rekruttering inn mot energi-bransjen så var det absolutt relevant å ta turen på Energy Valley`s arrangement;”Power of Network”.  Jonas formidlet tilbake at det var skikkelig kult å høre Subsea Valley CEO, Preben Strøm, snakke om Subsea Valley og kanskje enda mer spennende å høre på tech-selskapenes pitch inn til Equniors Tech-stars program. Så ble det servert deilig Pizza og god drikke, og da sier ikke Jonas NEI 🙂

 

Tidlig julebord i Stavanger

Selv om ikke julen er her riktig enda så var det slik at det ikke lot seg gjøre for Stavanger-gjengen å ha julebordet nærmere tiden der Santa kommer med pakker.  Denne gang var det stor-fest hjemme hos Ingunn hvor hennes mann, Espen, disket opp med fem-retters middag av høyeste klasse. Espen er en anerkjent journalist, men som kokk er han bare helt rå. Kunne gått rett inn som kokk på en Michelin restaurant og gjestene hadde ikke blitt skuffet. Som alltid, ble det servert masse god drikke, fra fancy drinker, til vinkjenneren Kennet`s beste vin for rettene. Så i tradisjonen tro sovnet kona til Kennet ved bordet (hun gjør alltid det), mens de andre danset og sang til langt på natt.

 

 

Erik har gjort århundrets kjøp, i følge han selv

Ja nå har Erik innsett at det finnes nuppemaskiner og da kjøpte han like så godt en gedigen en. Ryktene sier at han har blitt helt hekta på å fjerne nupper fra klærne. Så sier ryktene, eller bildet, at han samtidig utnyttet muligheten da hun mor var på besøk til å få mamma til å ta for seg en genser eller to (eller 10)

Scampi

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Endelig kom snøen. Nå har Scampi ventet i snart åtte måneder på at snøen skulle komme. Nå er hun i sitt ess og elsker å stikke hodet ned i løssnøen så langt hun kommer. På terrassen gjemmer hun godbiter i snøen. (Hun har vel ikke forstått enda at snø smelter). Ellers har hun hatt besøk av bestemor og bestefar og det var stor stas.

Så gjenstår bare det viktigste: Det er å ønske alle våre lesere, kunder, samarbeidspartnere, konkurrenter og kandidater en aldeles nydelig helg. Ta godt vare på hverandre, lev livet og ha det gøy.

Hilsen oss 9 AvantGardere fra Stavanger og Oslo!


AvantGarde Search is a specialist recruitment company focusing on recruitment to technology companies and consultancy companies within tech or digitalization. We aim to be the driver for more modern and agile recruitment services, this in a very conservative industry. We have dedicated teams recruiting within their own key areas including management, software, sales, marketing, design and operations. Additionally, we have a team that 100% focus on recruitment to IoT companies. Since the start in 2019 we have had the opportunity to work with some of the fastest growing technology companies in Norway and Sweden.