7 gode grunner til å velge start-up /scale-up som neste arbeidsgiver!

Start-up og scale-up miljøet i de store byene her i Norge blir bare større og større. Samtidig blir det mer og mer populært å velge et slike selskap når en skal bytte jobb. Men hva er det som gjør start-ups / scale-ups så spennende og attraktive? Hva er det som gjør at flere og flere tenker i disse baner i stedet for de store aktørene når de skal bytte jobb?

De siste to årene har vi i AvantGarde Search mer eller mindre utelukkende arbeidet med rekruttering inn mot start-ups / scale-ups. Her deler jeg noen av mine erfaringer rundt hva som er positivt med å jobbe for slike selskap.

Team

Ordet TEAM får en helt annen mening. Her er du ikke bare en del av ett av mange team. Alle i selskapet, inkludert grunderne og ledelsen, er et stort team som alle jobber for et og samme mål

Miljøet

Det er ikke bare sommerfesten og julebordet de ansatte ser fram til. Her skjer det noe spennende og gøy omtrent hver dag. Vitsene sitter løst og med hardt arbeid så er det samtidig utrolig mye latter.

Korte beslutningveier

Kanskje du har opplevd å ha en ide som du ønsker å ta videre. Du har så banket på din sjefs dør som så har måtte banke på sin sjefs dør som så har måtte banket på sin sjefs dør. Noen måneder senere sjekker du status på ideen din og ledelsen har ikke en gang sett på det enda. I en start-up / scale-up kan det hende at ideen din er oppe for diskusjon allerede samme dag som du delte dette med sjefen ved kaffemaskinen.

Dørene er alltid åpne

Det vil si; Dørene trenger ikke å være åpne. Du spiser mest sannsynlig lunsj med ledelsen og grunderne hver dag. Kanskje du også tar en runde table-fussball med sjefen.

Ansvar

Du vil få et helt annet ansvar enn hva man ofte får i et større selskap. Start-ups / scale-ups er kjent for å virkelig ha troa på sine ansatte og er samtidig så små at hver enkelt ansatt får oppgaver og ansvarsområder som i større selskap tilhører ledelsen.

Lære av de beste

Menneskene bak start-ups har ofte vært involvert på grunder-fronten tidligere. Dette er folk som virkelig kan det, både fra et kommersielt, innovasjons og teknologiperspektiv. Disse menneskene lærer du av daglig. Enda bedre; De er ofte såpass ydmyke at de også ønsker å lære av deg.

Lønn og betingelser

Mange antar at lønn og betingelser er dårligere i små selskap enn hos de store. Veldig ofte er ikke dette tilfellet her i Norge. Enda bedre; Veldig ofte vil man ofte også få muligheten til å være med på eiersiden.


Jobber du i dag i et større selskap og sitter med følelsen av at du bare er en av mange og at du ikke kommer noe vei? Da burde du absolutt vurdere en start-up eller scale-up. Det er en helt annen verden enn hva du er vant med. Spør du de som jobber i slike selskap hvordan det er så vil svare ofte være noe i duren som: Gøy, givende, kult, lærerikt og noe jeg aldri vil angre på.

Her kan du lese intervjuet med meg i DN om hvorfor start-ups blir mer og mer populært som arbeidsgiver. Ønsker ditt selskap å høre mer om våre moderne og agile rekrutteringstjenester inn mot start-up og scale-up selskap så hadde det vært utrolig gøy å høre fra deg.

Erik Falk Hansen | Daglig Leder og Chief Talent Sourcer | AvantGarde Search


AvantGarde Search is a specialist recruitment company focusing on recruitment to technology companies and consultancy companies within tech or digitalization. We aim to be the driver for more modern and agile recruitment services, this in a very conservative industry. We have dedicated teams recruiting within their own key areas including management, software, sales, marketing, design and operations. Additionally, we have a team that 100% focus on recruitment to IoT companies. Since the start in 2019 we have had the opportunity to work with some of the fastest growing technology companies in Norway and Sweden.