Pride – Et apropos!

Det er bare noen solskinnsuker, en eller mange glass vin og kanskje en reise til varmere strøk siden Pride paraden gikk av stabelen i Oslo. En parade og arrangement som får mer og mer oppmerksomhet og hvor vi opplever stor vekst i antall deltakere, kanskje spesielt ifra politikken og næringslivet.

Dette er utrolig bra, men likevel er det apropos her. For det er nettopp over disse solskinnsukene, glassene med vin eller uken i Syden som gjør at noen glemmer. Rett og slett glemmer hva pride handler om og glemmer hvor viktig mangfold er for næringslivet. Ja, når man er tilbake i arbeid så er mangfold liksom noe som bare var viktig en vakker dag i juni når en stor parade fant sted.

Næringslivet har fortsatt en lang vei å gå iht. mangfold og diskriminering. Vi er faktisk ikke i mål før diskriminering ikke eksisterer, det være kjønn, seksuell legning, alder og nasjonalitet.

Min egen bransje (rekrutteringsbransjen) har kanskje en enda lengre vei å gå. Det baserer jeg på skrekkeksemplene jeg daglig får høre om diskriminering. Rekrutteringsbransjen burde gå foran som et godt eksempel for våre kunder og kandidater og vise at mangfold på en arbeidsplass er noe av de viktigste med tanke på å bygge et selskap.

(I bildet: Våre to Talent Sourcere, Hege Davidsen og Fathia Omer, på Spaces under Spaces egen Pride måned i juni.

Når det gjelder deg som kunde av rekrutteringsselskap så skal ikke du være redd for å sette krav. Sett krav i kontrakten hvor du krever at det ikke diskrimineres. Du har alt å tjene på det og alt å tape dersom du ikke gjør det. Til syvende og sist så er det ditt selskaps employer brand som er i fokus i en rekrutteringsprosess.

De fleste selskap er flinke til å fronte mangfold med noen linjer tekst på hjemmesiden under verdier og lignende. Til og med flinke å snakke om det. Det er nå en ting, men hjelper lite om det er basert på deltakelse i en parade hver juni. Vi burde alle gå i Pride tog hver eneste arbeidsdag i året. Slik sier vi nei til diskriminering og ja til mangfold.

Hilsen AvantGarde Search-gjengen.

NB. Er du interessert i våre moderne rekrutteringstjenester så ta gjerne kontakt for mer info. Vi har nå kontorer i både Oslo og Stavanger og jobber med noen av de mest spennende og raskest voksende teknologiselskap. En ting er helt sikkert: Vi tar vare på ditt Employer Brand og sier #dittrenommeervårmisjon