Var drømmen å bli jagerflypilot eller programmerer?

Da jeg var 18 år, var drømmen å bli jagerflypilot. Jeg hadde store ambisjoner om å bli det, og gjorde alt rett for å komme dit. Ikke alle kan bli jagerflypilot, uansett hvor mye man ønsker det. Jeg lærte meg noe utrolig viktig i den tiden. Det hjelper ikke alltid, uansett hvor rett du gjør ting, hvor gode «karakterer» du får, og hvor mye du ønsker det. Uansett hvor hardt man prøver. Noen ganger må man finne seg i det, gå videre og finne nye veier. Det gjorde jeg. Jeg bestemte meg for at om jeg ikke kan fly i høyden, så skal jeg opp i høyden uansett. Jeg bestemte meg for å bestige Mount Kilimanjaro.

La oss være ærlige: det er ikke lett å være Bodø-væring i Oslo. Folk går så fort på gata at du rekker ikke å legge merke til om de skal til høyre eller venstre, før de smeller rett inn i deg. Det er alltid noe som skjer, og man vil jo gjerne få med seg alt på én gang. Ikke at det lar seg gjøre overhodet. Og butikkene ser heller ikke lik ut. I Bodø har vi egne bygg for en matbutikk; «Det bygget der er Kiwi, det bygget der er Rema».

Men en ting som er ganske likt i Oslo som i Bodø, er meg. Og la meg fortelle deg litt om meg. Jeg er 25 år, og har nettopp flyttet til Oslo for å begynne her hos AvantGarde Search som Talent Sourcer innenfor Computer Science og Data Science Er ellers ei jente som liker høyder og fjell (jo høyere jo bedre). Utenfor jobb får jeg nå klatre fjell og være høyt i skyene, mens på jobb får jeg daglig snakke med folk som utvikler det råeste i skyene.

Det jeg liker best, er å vite ting. Jeg er en sånn som tar til meg kunnskap hvor enn jeg kan. Du har kanskje hørt ordtaket «when you talk, you are only repeating what you already know. But if you listen, you may learn something new» av Joseph Patrick McEvoy. Å være ydmyk er viktig for å komme seg lengre frem og ikke bli stående der du allerede er. Nå skal jeg med all ydmykhet lære så mye som mulig om alt det dere utviklere jobber med, og ikke minst det dere fancy tech-selskap driver med.

Nå lurer du kanskje på hvordan ei fjellgeit fra nord uten erfaring innenfor rekruttering har fått jobben som Talent Sourcer. Og det er vel nettopp dét; jeg har ikke lært de gamle, tunge metodene. Jeg lærer av de beste og jeg lærer det som faktisk funker.

Jeg tror at det er en fordel at jeg ikke har erfaring fra rekrutteringsbransjen, men dog kan mye om teknologi. Jeg får være disruptive og kreativ fra første stund. AvantGarde Search betyr jo «å lede nye veier», og vi vil tenke nytt og annerledes. Bryte med gamle normer og gjøre ting på en måte som gjør at utviklere i jobb enkelt kan få høre om hva som rører seg av muligheter der ute.

Jobber du som utvikler eller Data Scientist, så må du gjerne ta en rask titt HER– for å lese litt mer om planene mine som skal gjøre at du slipper å bli plaget på LinkedIn. Ellers kan du gjerne følge med på Instagram (@hegeavantgarde) hvor jeg skal dele hverdagslige bilder av det som skjer i jobben og selvfølgelig oppdatering på hva som rører seg i markedet. Men for guds skyld; ring meg gjerne, eller send en mail, så kan vi møtes og ta en god, gammeldags kaffe.

Fjellene jeg klatrer er i tillegg til en stor interesse jeg har, også en metafor på å klatre, slite og kjempe for å nå målet sitt. Det er slik jeg ønsker at mine kandidater og kunder skal oppleve meg.

Kala Patthar med Mount Everest i bakgrunnen