Hodejeger – No more

Det er mulig du selv har tenkt hvor absurd tittelen «hodejeger» virkelig er. Har du ikke tenkt dette så er det godt mulig du tenker slik etter å ha lest denne korte teksten. Setter en seg ned og tenker litt så skal det ikke mye til å lure litt på hvorfor en slik tittel fortsatt brukes den dag i dag om en gruppe mennesker som daglig er i dialog med, ja, andre mennesker.

Men først må vi ærlig innrømme at vi har, fram til forrige uke, brukt tittelen Hodejeger selv, både på våre LI profiler, i dialog med kunder, dialog med medier, på messer, foredrag, konferanser osv. Som sikkert mange andre så tenkte vi ikke så mye over det. Det var liksom bare en tittel vi hadde.  Men det er alltid tid for endringer og da vi endret navnet og visjonen til selskapet i januar ble vi enige om at tittelen «hodejeger» måtte vekk ved første anledning. Vi vil ikke være Hodejegere lengre.

«Når en søker opp «Hodejeger» på Wikipedia så foreslår algoritmene at en også burde lese om skalpering» #detsiernok

Hva er problemet med Hodejeger-tittelen?

Folk må få lov å titulere seg som de vil, men for oss i AvantGarde Search, og forhåpentligvis våre kunder og kandidater, er det et problem å være Hodejeger. Jobben vi gjør handler ikke om hoder. Jobben handler ikke om jakt og den handler slettes ikke om å jakte. Vår jobb handler om mennesker og talenter.  Den handler om tilrettelegging. Den handler om kjemi og dialog, noe vi føler at tittelen «hodejeger» verken rettferdiggjør eller respekterer.

Ser en rundt forbi på nettet i både ordbøker og synonymordbøker så var det et enkelt valg å komme oss vekk fra Hodejeger-tittelen. Hodejeger er nemlig et «kraftig» ord, et «hardt» ord, et maskulint ord og et ord med makt, og alt dette er noe vi ønsker å ikke assosiere oss med. Vi vil mye heller assosieres med ydmyket og respekt, profesjonalitet og dyktighet. Det kan selvfølgelig ikke bare oppnås gjennom en tittel, men med riktig tittel har vi i det minste noe å leve opp til.  

Og vil vi absolutt jakte (Selv om ingen av oss er jaktmennesker) så får vi heller ta en tur i skogen en høstdag. #detsiernok

Her er noen konkrete grunner til at vi dumper tittelen, Hodejeger

  1. Vi tror at mange gode kandidater velger bort dialog med en Hodejeger
  2. Vi tror noen kandidater vil bli «skremt» når de ser tittelen Hodejeger
  3. Vi tror mange gode kandidater tenker «ork, enda en» når de får henvendelse fra en Hodejeger
  4. Vi tror at våre kunders Employer Brand kan bli dårligere ved at ekstern leverandør bruker tittelen Hodejeger.
  5.  Tittelen sier ikke noe om hva vi gjør, snarere tvert i mot
  6. Hodejeger er sterkt, maskulint, kraftig, og mektig, ord vi ønsker å ta sterk avstand fra
  7. I følge den Norske Akademiske ordbok er en hodejeger er ofte sett på som en «høy aktet mann i 50-årene med fin dress». Slik trenger det slettes ikke være.
  8. Vi tror markedet trenger noe nytt

Når en søker på «Headhunter» i Cambridge Dictionary kommer det opp to alternativer hvor det ene er: Headhunter is a member of a group of people that keeps the heads of enemies that it has killed» #detsiernok

Så i dag er vi både glade, stolte og litt ydmyke. Ydmyke for at vi hver dag får jobbe med så mange spennende selskap og så mange utrolig dyktige folk der ute. Som et lite selskap så er vi helt avhengig av alle dere. Ja; dere fortjener at vi er #hodejegernomore

NB. Er det også andre grunner til at tittelen Hodejeger ikke er bra å bruke den dag i dag? Skriv gjerne hva du tenker i kommentarfeltet her på LinkedIn.

#thefutureoftalentsourcing #dittrenommeervårmisjon

Hilsen alle oss AvantGardere

www.avantgardesearch.no