AvantGarde Search går digitalt med referansesjekken

AvantGarde Search er et navn som forplikter. Vi vil gjerne være helt der fremme i bruk av ny teknologi som er relevant for våre områder. Dette er mye av grunnen til at vi har valgt å signere avtale med leverandør av verktøy for digital referansesjekk.

Vi ble i januar oppringt av representant fra X-ref, Hans Jørgen Wang, for å snakke om hvordan vi har gjort våre referansesjekker i våre prosesser. Som alle rekrutterer vet, kan dette være både tidkrevende og utfordrende å gjennomføre på tradisjonell måte. Det er jo langt i fra alle tilfeller der referansepersonen sitter klar når vi ringer. Som oftest må vi avtale tidspunkt for å gjennomgå referansen og vi opplever også tilfeller hvor vi ikke får tak i oppgitt person og må gå tilbake til kandidat for å få alternativer.

X-ref kom på banen og fortalte om sin digitale plattform som gjør denne siste og viktige delen av prosessene våre enklere, raskere og uten at vi trenger å løpe etter noen. Ved å bruke X-ref vil referansene kunne svare enkelt på et digitalt og skreddersydd skjema  – som igjen blir til en rapport som vi får på e-post. Skjemaet er kodet til å slette seg selv innen en viss tidsfrist slik at alle opplysninger blir behandlet
helt i tråd med GDPR. I tillegg får også kandidaten innsikt slik at prosessen blir mer transparent.

Hvorfor sikrer dette ekstra kvalitet?

Det er bare så så mye en kan stole på referanser da spesielt om dette gjøres over telefon. Når derimot referansen må legge inn info via en digital platform er sannsynligheten for et reelt og ærlig bilde av kandidaten mye høyere. Til syvende og sist må referanseperson bekrefte egenskaper og kompetanse i arbeidsgivers navn i tillegg til å måtte bekrefte rolle, tittel og kandidatens ansvarsområder.

Som rekrutterere med over 50 års samlet erfaring på området, er dette virkelig en sann fryd at mer moderne verktøy som dette nå utvikles.Vi opplever systemet og menneskene bak dette som såpass bra at vi velger å slå et slag for dem i Sosiale Medier.

Tusen takk til Hans Jørgen Wang for at du gjorde oss oppmerksom på tjenesten, og tusen takk til Victoria Saelemyr for gjennomgang og fantastisk serviceinnstilling.

Sjekk ut https://xref.com/nb/no/ for mer info

Hilsen alle oss AvantGarders!

 

For mer info om AvantGarde Search og vår moderne tilnærming til rekruttering, ta kontakt med:

Stavanger – Ingunn Søyland – iso@avantgardesearch.no – 45 50 64 43
Oslo – Erik Falk Hansen – efh@avantgardesearch.no – 40 43 54 93