Start-up / lite tech-selskap: Enkel måte å sikre de beste hodene på!

Kampen om de beste hodene innenfor tech-miljøet er stor. Nå skal omtrent “alle” ansette både SW Utviklere, Data Scientists, Forretningsutviklere, Customer Success Management og mer. I AvantGarde Search jobber vi på flere slike oppdrag for våre kunder, men samtidig ønsker vi å gjøre det enklere for alle start-ups, små og mellomstore tech-selskap til å følge med på hva som rører seg av kandidater.

Mange har allerede fått med seg at vi av og til legger ut AvantGarde «hot candidate» på LinkedIn og på vår FB side. Dette er noe vi kommer til å gjøre mer og mer av i tiden framover (Ukentlig) og i utgangspunktet vil dette være kandidater som allerede er i jobb, men som kan tenke seg å være med på et eventyr i en start-up eller mindre selskap.

Stort sett vil dette være teknologer eller lignende, men kan også være kandidater innenfor business og entreprenørskap, customer success eller forretningsutvikling og som alle kommer fra teknologiske miljøer.

Dette er en helt ny tjeneste som vi allerede har fått masse gode tilbakemeldinger på. Profilene som legges ut vil vise fram den viktigste erfaringen, kompetansen og utdannelsen til gjeldende kandidat. Ser dette spennende ut så tar du kontakt med Daglig Leder i AvantGarde Search, Erik Falk Hansen på 40435493 / efh@avantgardesearch.com. Erik vil så sende deg våre betingelser og så ta en prat med kandidat om det er nettopp ditt selskap som hun / han kan tenke seg å jobbe for. Deretter oversender vi kandidat info (inkludert CV) og det er så opp til deg å ta kontakt direkte med kandidat.

For å være helt sikker på at du får dette med deg må du gjerne følge AvantGarde Search på AvantGarde LinkedIn

Har du enda ikke lest intervjuet med Erik Falk Hansen i DN om hvordan start-ups og små tech-selskap kan sikre seg de beste hodene så finner du linken her