Beste koder med de beste hoder |Start-ups, små og mellomstore selskap

Alle skal ha de beste. Vel, det er det vi sier, ikke sant? Men hva er de beste hodene innenfor Computer og Data Science og hvordan sikrer du -deg disse? Alle kan jo ikke ha de som er best på papiret.

Artikkel DN lørdag 26.01 snakker jeg om en positiv trend vi nå opplever iht. start-ups, små og mellomstore teknologiselskap. En trend som tilsier at slike selskap blir mer og mer attraktive for de beste hodene der ute og at slike selskap faktisk kan ta opp kampen med de store aktørene.

Her skal jeg dele noen av mine erfaringer og tanker rundt hvordan ditt selskap kan sikre seg de som er best for deg. For selv om det ikke er noen fasit på akkurat dette så er det mye info og data vi kan se på som vil være med å styrke dine muligheter.

  1. Hvem er de beste

Definer hvem som er de beste for ditt selskap. Er det de som er best på papiret, er det de med mest potensial eller er det de som passer best inn iht. kultur og menneskene som allerede jobber for deg? Det er først når dette er på plass at du kan gå målrettet ut å hente riktig person.

 

  1. Troen

Du må ha troen på at ditt selskap og selskapets teknologi er vel så spennende, om ikke mer spennende, enn de store aktørene. Har du denne troen på plass vil det bli enklere å selge muligheten og ikke minst inspirere kandidaten til å takke ja til å jobbe i ditt selskap.

  1. Kartlegge / Identifisere hva som er positivt

Alt for mange selskap bruker for lite tid på dette. Det er nesten slik at de tror det er nok å nevne at man kan tilby et godt arbeidsmiljø og gode betingelser. Vel, slik er det ikke lengre. Sett deg ned med ansatte og andre ledere i selskapet, eventuelt også kunder og investorer, og få ned på papiret alt som er positivt med selskapet, teknologien brukt, miljøet, framtiden, goder, gjør dere noe for miljøet eller veledighet m.m

Når du har listen klar så er dette noe du kan bruke gjennom hele prosessen.

 

  1. Unngå feilene de fleste gjør

  • Unngå de lange prosessene som går over flere uker eller måneder
  • Unngå et «hard-core» intervju i første møte med kandidat og fokuser heller på å selge og ha en hyggelig samtale med kandidat
  • Dersom du bruker ekstern aktør så unngå at de også kjører lange prosesser. Desto raskere du møter kandidat desto bedre
  • Ikke skriv annonser som alle andre (Se del 2). Fokuser igjen på salg av selskapet
  • Annonse på finn.no og hjemmeside holder ikke

Ønsker du å lese videre? Del 2 ligger ute her på bloggen  hvor jeg deler noen konkrete tips som du enkelt kan implementere.


Dersom du er en del av, eller har ansvar for et start-up miljø, grunder-hub, inkubator eller lignende i Oslo eller Stavanger så besøker vi dere gjerne for å holde en presentasjon for alle medlemmene / selskapene. Her vil vi dele enda flere tips og gå litt dypere inn i temaet vi skriver om i denne artikkelen. Ta kontakt med Erik Falk Hansen på 40 43 54 93 eller efh@avantgardesearch.no